OZLJEDA LEĐA

Težak udarac za Francuze: Franck Ribery ne ide u Brazil!

Manje od tjedan dana prije početka Svjetskog prvenstva francuska reprezentacija doživjela je težak udarac. Ponajbolji igrač ''tricolora'' Franck Ribery (31) neće igrati u Brazilu!

Posljednjih se dana u medije probila informacija da je ljevokrilni igrač Bayerna zbog problema s leđima pod upitnikom za nastup na SP-u. Iako su iz francuskog tabora odašiljali optimistične signale, pokazalo se ipak da je Riberyjeva ozljeda vrlo ozbiljna. U petak je postalo i definitivno jasno da neće biti na raspolaganju izborniku Didieru Deschampsu.

- Tijekom jutarnjeg treninga Ribery je u jednom trenutku morao prestati trčati zbog bolova. Pregledi u bolnici su pokazali da mu se stanje pogoršalo i da neće moći igrati u Brazilu - potvrdio je Deschamps na konferenciji za novinare. A da jedna nesreća nikad ne dolazi sama, dokazuje i ozljeda 23-godišnjeg veznjaka Clementa Greniera. Nogometaš Lyona ima problema s bedrenim mišićem i također je otpao za nastup u Brazilu.

Umjesto spomenute dvojice, Deschamps je pozvao Remyja Cabellu (24) iz Montpelliera i Morgana Schneiderlina (24) iz Southamptona. Očekuje se da će Riberyja u početnoj postavi zamijeniti Antoine Griezmann, 23-godišnji krilni napadač Real Sociedada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:23