ŠOKANTAN PREOKRET

TIN JEDVAJ JEDVAJ IPAK IDE U ROMU, A ALEN HALILOVIĆ NEĆE U TOTTENHAM Alenova obitelj odlučila: Ne želimo u London!

Niti Jedvaj neće na Otok jer je posao bio dogovoren u paketu. No, Roma je poslala novu, bolju ponudu za Tina...
 CROPIX

Tottenham je definitivno otpao iz utrke za Alenom Halilovićem i Tinom Jedvajem. Iako su “modre” dragulje bili spremni platiti suhim zlatom, u utorak poslijepodne su čelnici kluba iz sjevernog Londona dobili odbijenicu.

Nije problem u novcu jer 20 milijuna eura za dvojac koji je zajedno skupio 30-ak nastupa za Dinamo nije nešto što će svatko iole normalan odbiti, već u obiteljskoj odluci da Alen Halilović ostane još neko vrijeme u Dinamu, potpuno se igrački afirmira i tek onda krene u potragu za europskim poslodavcem.

Tin Jedvaj je zapravo ispao kolateralna žrtva jer je njegov transfer u Spurse trebao biti dio paketa. Kako je Halilović ispao iz paketa, automatski se odustalo i od Jedvaja. No, neće previše tugovati jer su vijesti svjetlosnom brzinom stigle do Rima, gdje su odmah reagirali i već u utorak poslali novu ponudu za braniča koji je već dulje na radaru Rome.

Prema posljednjim informacijama, Zdravko Mamić ozbiljno razmišlja da prihvati uvjete Rimljana, posebno u kontekstu činjenice da je ponuda Rome nešto bolja od one posljednje nakon koje su ispraćeni komentarom: “Dinamo nitko neće ucjenjivati”.

Podsjetimo, tada je klub iz Vječnoga grada nudio pet milijuna eura odštete Dinamu i 25 posto od sljedećeg transfera, što je fantastično s obzirom na to da Tin Jedvaj još nije punoljetan i da iza sebe ima tek šest mjeseci ozbiljnog nogometa.

Da nije sve finiširano, bilo je jasno kada su se pojavili šumovi u komunikaciji čelnika Dinama. Predsjednik Mirko Barišić je s priprema u Murskoj Soboti brže-bolje izjavio kako je transfer nadarenih nogometaša gotov, dok je dan kasnije Zdravko Mamić s određenom zadrškom pričao o poslu. Dao je naslutiti da je Tottenham prvi u redu za transfer, ali ne i jedini. Međutim, nije to bio poziv za licitaciju, već svi faktori uključeni u priču nisu dali svoj konačni pristanak.

Iako su svi uvjeti između klubova bili dogovoreni, trebalo je slomiti obitelj Halilović, koja nije blagonaklono gledala prema mogućnosti da Alen ode iz Dinama u tako mladim godinama.

Maksimirski kuloari već su neko vrijeme tvrdili da otac Sead nije od onih koji će trčati za novcem i prvom prilikom gurnuti sina u neku od Liga petice. Na svakom koraku je ponavljao kako želi da mu sin postane najbolji igrač Dinama, da ostane neko vrijeme u dresu kluba u kojem je nogometno prohodao i da ga navijači pamte kao kapetana.

Nakon utakmice Superkupa prvotimci Dinama su dobili dva slobodna dana, što je Alen Halilović iskoristio za kratko obiteljsko druženje u Starom Gradu na otoku Hvaru. Tamo se vjerovatno vagala ponuda Tottenhama i kada su svi zajedno pretresli “za” i “protiv”, obitelj je odlučila da je prerano za odlazak.

S druge strane, Englezi su inzistirali da se početkom tjedna finišira transfer u koji su bili spremni uložiti dvadeset milijuna eura procjenjujući vrijednost Alena Halilovića na 15 te Tina Jedvaja na pet. Ipak, nisu računali da njihove milijune ne gledaju svi na isti način...*

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:28