TRAŽI SE TRENER

Tko će nakon Beseka preuzeti Varteks?

Varteks Jagačić, Maretić i Kocijan kandidati za klupu varaždinskog prvoligaša
 Željko Hajdinjak / Cropix

VARAŽDIN - Tri su imena među kojima će se tražiti nasljednik Dražena Beseka na klupi Varteksa. Riječ je o domaćim stručnjacima, a blizu klupi su: Damir Jagačić, dosadašnji šef omladinske škole i trener juniora, Damir Maretić, dosadašnji Besekov pomoćnik, te Tomislav Kocijan.

Koji će od njih krenuti s pripremama za proljetni dio sezone, u kojem će nogometaši Varteksa pokušati izboriti finale Kupa i ostvariti bolji plasman od trenutačne 11. pozicije, trebalo bi se znati najkasnije do sljedećeg tjedna. Inače, skorašnji prijelazni rok mogao bi još “stanjiti” igrački kadar momčadi, jer blizu su “izlaznih vrata” napadači Matija Smrekar i Goran Mujanović.

Mujanović, kojemu s posljednim danom ovo godine istječe ugovorna obveza s Varteksom, mogao bi put Kine, s Ćirom i Besekom u šangajski Shenhuau, a bio je i na pregovorima u grčkom prvoligašu Larisi.

Transfer u neku europsku sredinu priželjkuje i Smrekar. Kao moguća destinacija spominje se Njemačka, žele ga i ruski klubovi, ali Smrekar bi htio karijeru nastaviti negdje bliže Varaždinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:48