ZBOR DINAMOVACA

Tomečakov asist je nogometni potez godine

Još se među dinamovcima priča o genijalnom potezu Ivana Tomečaka
Zagreb, 130509.Stadion u Maksimiru.Finale Kupa Hrvatske prva utakmica Dinamo protiv Hajduka.Na slici: Ivan Tomacek slavi nakon gola Sammira iz jedanesterca.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - U Utrinama, u restaurantu “Stara zagrebačka škola”, okupili su se igrači svih generacija, osim najnovije, kojoj su, ipak, draže “Ludnica” i “Fontana”.

‘Beograd zvan čežnja’

Za istim stolom bili su dečki iz šezdesetsedme ( Zlatko Škorić, Filip Blašković, Branko Gračanin), zatim nogometaši koji su branili boje Dinama između dvije velike generacije ( Drago Vabec, Josip Ražić, Anđelko Pavić, Ivica Poljak), zatim heroji iz osamdesetdruge ( Marko Mlinarić, Ismet Hadžić, “ PipoDeželić, Zlatan Arnautović, Duško Popovski), a i nogometaši kasnijih naraštaja; Davor Matić, Jozo Bogdanović, braća Vlado i Mario Papić, te najmlađi, Domagoj Kosić i Mario Jozić. Bio je tu i zaštitni znak svih Dinamovih generacija Joža Čačković, a i “protjerani” Krešimir Mifka, koji je bio u klubu šef povjerenika kada je Dinamo imao 42.000 članova.

Na večeri, koja bi trebala postati tradicionalna i događati se svakog prvog ponedjeljka u mjesecu, nazdravljalo se Marku Mlinariću, “najvećoj desetki poslije Lamze”, govorilo se o genijalnom potezu Ivana Tomečaka u Bruxellesu, ali i o petnaestogodišnjem Mateu Kovačiću, najvećem talentu Dinamove omladinske škole. Naravno, nisu zaboravili ni Ćiru Blaževića. Kada je čuo da u Beogradu snima film, Mlinarić je sarkastično komentirao:

- Kaj snima drugi dio “Prohujalo s vihorom”?

- Ne, nadovezao se Čačković, film se zove “Beograd zvan čežnja”!

S neskrivenim divljenjem su stari asovi govorili o Tomečakovoj asistenciji Slepički u Bruxellesu.

- To nitko nije odigrao već 20 godina - rekao je Branko Gračanin, osvajač Kupa velesajamskih gradova.

- Zapravo, to nisam vidio još od doba kad je nogomet igrao Josip Skoblar. Tomečakov centaršut zaslužuje epitet potez godine! Oduševljavaju me naši klinci, Lovren će nadmašiti sve naše stopere...

Mlinarića živcira Papi

Marko Mlinarić je komplimentima zasuo Moralesa, sviđa mu se Badelj, a nada se da će Tomečak i Kramarić ubrzo dostići slavu najvećih Dinamovih igrača. Jedino ga smeta Papadopoulos:

- Kad igramo “vani”, on uvijek ostane - “doma”!

Sljedeće druženje održat će se u kafe baru “Lugano”, u vlasništvu Josipa Lalića, jednog od većih imena Dinamove povijesti. Stari igrači se brinu za svoj klub, da Dinamov duh uvijek bude mlad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 04:58