NERVOZNI PREDSJEDNIK

TOMISLAV ŽIDAK IZ WALESA Reprezentacija stigla u Swansea, Šuker iz hotela potjerao hrvatske fotoreportere

Iako Hrvatska i Wales igraju možda i najvažniju utakmicu na putu za Brazil, u gradu nema nogometne groznice
 Boris Kovacev / CROPIX

Swansea City me neodoljivo podsjeća na - Ogulin! Siva predgrađa i dimnjaci, jedino se na prvi pogled iznad zadimljenog dojma izdiže Liberty stadion.

Iako Hrvatska i Wales igraju možda i najvažniju utakmicu na putu za Brazil, u gradu nema nogometne groznice, nju jedino potenciraju mediji. Iako su u ponedjeljak na naslovnim stranicama dominirali rugby, konji i “Bale-mania”…

Gareth Bale je bez premca najpopularniji Velšanin, i svi u Swansea i Cardiffu, gdje se jučer naciji obratio i izbornik Chris Coleman, kažu: “Bez Balea nema nade…” Drugi najeksploatiraniji medijski nogometaš je - Luka Modrić. Svi mediji prenijeli su njegove izjave, kao i Kranjčarove komplimente na račun letećeg Velšanina.

Nakon što su pobijedili Srbiju u balkanskom derbiju, u goste nam dolazi Hrvatska, fantastična momčad, najavljuje velški izbornik. Možemo li, pitaju se komentatori, ponoviti ono što smo odigrali protiv Škotske? Citira se Dario Srna, koji je priznao da su nakon utakmice sa Srbijom hrvatski nogometaši “mentalno prazni” i da će ovo biti psihička utakmica.

Mediji s velikim uvažavanjem pišu o Ivici Oliću, ali i najavljuju Nikicu Jelavića u udarnom sastavu na Liberty stadionu.

Jedina novost iz našeg tabora je da je predsjednik HNS-a Davor Šuker iz hotela Marriott, gdje su smješteni hrvatski igrači, protjerao fotoreportere hrvatskih listova. I to je vrlo važna zadaća na putu za Rio de Janeiro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 07:35