SENZACIJA U FRANCUSKOJ

Trećeligaš Epianal izbacio Lyon iz kupa

 AFP

Branitelj naslova francuskog nogometnog kupa Lyon oprostio se od obrane naslova nakon što je u trećem kolu neočekivano ispao od trećeligaša Epinala 2:4 nakon izvođenja jedanaesteraca. Nakon 90 minuta igre rezultat je bio 3:3, a hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije nastupio za goste.

Epinal se nalazi na 19. mjestu od 20 klubova treće lige i pobjeda protiv 'lavova' jedan je od najvećih uspjeha u povijesti kluba.

"Ovo je čudo, imam osjećaj kao da smo osvojili kup," kazao je jedan od junaka utakmice, vratar Epinala Olivier Robin.

Epinal je poveo 2:0 golovima Tristana Boubaya (12, 14), Lyon je vrlo brzo izjednačio preko Bafetimbija Gomisa (16) i Gueide Fofana (22), da bi Lisandro Lopez u 63. minuti iz kaznenog udarca u potpunosti okrenuo rezultat. Ipak, 12 minuta prije kraja utakmice Epinal je izjednačio golom Valentina Fockija. U produžetku je Lyon dva puta uzdrmao okvir gola, no više nije bilo golova, pa je pobjednik razriješen udarcima s bijele točke. Kod Lyona su promašili Kone i Fofana, a kod domaćina Do.

Aktualni francuski prvak Montpellier na gostovanju je pobijedio trećeligaša Bourg-Peronnas 2:1, a identičnim rezultatom drugoligaš Lens je izbacio Rennes. Olympique Marseille je na stadionu Velodrome nakon produžetaka pobijedio drugoligaša En Avant Guingamp 2:1.

Nica je u golijadi s pet pogodaka nakon produžetaka pobijedila drugoligaša Metz 3:2, a identičnim rezultatom St Etienne je na gostovanju pobijedio drugoligaša Caen, dok je Bordeaux istim rezultatom slavio protiv drugoligaša LB Chateaurouxa.

REZULTATI:

Pontarlier (V) - Sedan Ardennes (II) 1:2

Caen (II) -St Etienne 2:3

Metz (III) - Nica 2:3 (prdužetak)

LB Chateauroux (II) - Bordeaux 2:3

Marseille - En Avant Guingamp (II) 2:1 (produžetak)

Arras - PSG 3-4 (Ait Bouhou 26, Despres 52, Bernard 81 / Lavezzi 7, 68, Matuidi 10, Camara 40)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 01:02