TRANSFER EKSHIBICIJE

Tržište ne miruje, Mandžo na svim stranama svijeta

Tek što je Jurčić skinuo breme neizvjesnosti oko Mandžukićeve sudbine, iz Londona je stigla vijest da ga želi Wenger
Zagreb, 171209.Stadion Maksimir.Nogometna utakmica Uefine Europske Lige, skupine A, 6. kolo izmedju Dinama i rumunjskog Temisvara.Na slici: Mario Mandzukic tuzan nakon fulane sanse.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Uopće nas ne čudi što je u Mandžinoj glavi ludnica. U Maksimiru svim silama pokušavaju smiriti strasti oko odlaska njihova najboljeg napadača kako bi ga psihološki rasteretili, a samo u ovom prijelaznom roku napadača Dinama smjestilo se na sve četiri strane svijeta.

Kronološki, već je bio stanovnik Moskve, ali se Dinamo odlučio za Liverpoolova Voronjina. Potom je aktualan bio Dinamo iz Kijeva, ali glasina je tvrdila da je trener Valerij Gazajev stavio veto na dolazak napadača “modrih”. Cijelo to vrijeme između redaka vukla se priča o Šahtjoru, ali i Werderu iz Bremena koji transferom Markusa Rosenberga radi prostor za Mandžukićev dolazak.

- Mandžo ostaje s nama - konačno je prelomio Kruno Jurčić, ali samo nekoliko sati poslije iz Londona je stigla vijest da je Arsene Wenger u grozničavoj potrazi za napadačem, a Mandžukić mu već duže vrijeme trčkara po mislima. Daily Mail tvrdi da je menadžer Arsenala na mukama zbog ozljeda koje su osiromašile njegov kadar.

- Razmišljam o dovođenju napadača, ali moram priznati da još nisam blizu posla. Nisam pronašao igrača koji bi me uvjerio da je rješenje za nas - izjavio je Wenger uoči utakmice s Boltonom.

Ako ga nije pronašao menadžer Arsenala, taj je posao za njega napravio engleski dnevni list koji je među svim silnim imenima odabrao upravo Mandžukićevo. U sjećanje su pozvali utakmicu Hrvatske i Engleske na Maksimiru, kada je Bilićev izabranik svladao Jamesa. Međutim, treba vjerovati da je potencijalni transfer Mandžukića u Arsenal tek ekshibicija. Samo još jedna u nizu od početka godine i otvaranja nogometnog mercata.

U tom razdoblju dres Arsenala odijevali su Bafetimbi Gomis i Maxime Gonalons iz Lyona te Sergio Canales iz Racing Santander. Najnoviji na listi je Mandžukić, ali poznavajući način Wengerova dogovaranja transfera koji su gotovo uvijek obavijeni velom tajne, na Emirates Stadium otići će sasvim deseto ime...

Dinamo putuje u Međugorje



Nakon nekoliko uvodnih treninga trener Jurčić svojim je izabranicima u nedjelju poklonio slobodan dan. U ponedjeljak ujutro putuje se u Međugorje. Hotel Regina baza je Dinama već treću godinu zaredom, a obitelj Vasilj domaćini kakvi se samo poželjeti mogu. U devet dana boravka u Hercegovini u planu su četiri utakmice. Prva već u četvrtak u Mostaru protiv Zrinjskog. Tijekom idućeg vikenda raspored nudi već tradicionalni turnir u Gabeli, a 26. siječnja Dinamo će se od Hercegovine oprostiti u Grudama. Na put ide 27 igrača, među njima i trojica juniora ( Šitum, Mihaljević, Mlinar), a trener Jurčić otvorit će sve treninge navijačima. Zanimljivo, Dinamo se neće jedini pripremati u Međugorju. Ondje je i Lokomotiva, ali i Osijek. Idealna prilika da se riješe sve nedoumice oko transfera Vide.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:57