SASTAV NEPOZNANICA

TUDOR SE NE BOJI DINAMA 'Ivanković je čovjek na mjestu, ali nemam pojma kakav je trener'

Dinamovi igrači su samouvjereni, no to su samo najave i priče, igra sa psihom, jedino teren pokazuje pravo stanje. Ozračje u mojoj momčadi je odlično - kaže Tudor
 Ante Cizmic / CROPIX

Veliki je derbi pred Hajdukom i prva utakmica kontra Dinama za Igora Tudora na Poljudu. U Maksimiru je već dvaput igrao s Modrima. U svibnju, u posljednjoj utakmici prošle sezone na travnjak je Tudor izveo potpuno pomlađeni Hajduk bez nekoliko standardnih prvotimaca, s juniorima koji su upisivali prve nastupe u seniorskoj konkurenciji.

Poraženi su Bijeli tada s 1:3, ali pred dva mjeseca u Superkupu Hajduk je u Zagreb došao s puno jačom momčadi. Gotovo najboljim sastavom i pritom ostvario remi u 90 minuta igre. Što se promijenilo u protekla dva mjeseca od Superkupa ?

- Dinamo ima novog trenera, a mi tri nova igrača. Pritom računam i na Kouassija koji nam nije bio na raspolaganju posljednjih mjesec i pol dana. I to je jedna bitna novina, jer u Osijeku je Kouasi igrao sa strahom da mu se ozljeda ne obnovi. Danas je zdrav i to je važno. Što se tiče igre, od naših postulata nećemo dustati. Mislim da imamo dobru sezonu zasada i nastavljamo istim putem - poručio je Tudor.

U najavi derbija igrači Dinama iskazali su priličnu samouvjerenost iz čega se lako zaključilo da Modri u Split dolaze po tri boda.

- Znate što ću vam odgovoriti, to su samo priče i pričice za medijske najave. To nekada može biti i "pila naopako". Jedno je priča, a drugo je teren. I ja se bavim time pričama, jer najava je stvar psihe. Ono što ti uigravaš, to se treba vidjeti, a medijske najave su manje važne. To je stvar za novine, a teren je ono gdje će se pokazati tko je bolji.

Kakav ćemo Hajduk gledati u toj utrci za pobjedom u derbiju ?

- Nadam se da će biti dobar. Borben, agresivan, da će biti Hajduk koji će težiti igri.

Nekoliko rečenica ponudio je u temi "kakav Dinamo očekuje u poljudskom derbiju" ?

- Dinamo je aposlutni favorit lige. Ne govorim za derbi, nego za cijelu ligu.

Hajdukov adut prevage u poljudskim derbijima uvijek je bila i ostala - publika. Atmosfera koju stvaraju navijači diže adrenalin igračima u Bijelim dresovima, kreira poseban ugođaj. Što će biti na tribinama dobro je poznato, a kakvo je ozračje u svlačionici Bijelih ?

- Ozračje je odlično. Dva nova igrača Bukva i Iluridze donijeli su dodatni špirit i kvalitetu. Igrači su to prepoznali, i što me veseli, novi igrači su donijeli su motivaciju više za cijelu momčad. Ta činjenica će pomoći svima nama.

Za kraj i pitanje o travnjaku s kojim su Bijeli imali dosta problema tijekom lejtnih mejseci. U kakvom je stanju glavni teren ?

- Teren se nije puno promijenio. Nastojali smo trenirati na glavnom, nadam se da će to pomoći u subotu da se bolje aklimatiziraju - poručio je Tudor, nasmijao se i expressno zaključio druženje s medijima.

Dinamo u Split stiže s novim trenerom Brankom Ivankovićem. Što o Ivankoviću misli strateg Bijelih, kakav je njegov stav o Profesoru ?

- Ne poznajem ga puno kao trenera, a ovo što vidim, dobro je. Gospodin je, čovjek na mjestu. Nešto konkretno ne mogu komentirati, ali s vremenom ću to i moći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 10:23