ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

U osmini finala Lige prvaka Inter ide na Chelsea

Ako bi nakon nyonskog ždrijeba trebalo tražiti gubitnike, talijanski bi predstavnici bili apsolutni favoriti. Teško će Inter, Milan i Fiorentina preko Chelseaja, Manchestera i Bayerna
Inter Milan's players celebrate a goal against Dynamo Kiev during their Champions League soccer match in Kiev November 4, 2009. REUTERS/Gleb Garanich (UKRAINE SPORT SOCCER)
 Reuters

ZAGREB - Kao i svaki “ples kuglica”, i ždrijeb drugog kruga Lige prvaka ponudio je nekoliko zanimljivih priča. Sudbina se poigrala s nekim od najatraktivnijih nogometnih likova današnjice i podarila im mečeve koje će sladokusci čekati s nestrpljenjem.

Mnogi su skloni tvrdnjama kako su Talijani tradicionalno najveći miljenici ždrijebova. Ovoga su se puta kuglice grubo našalile s apeninskim predstavnicima. Teško su Inter (Chelsea), Milan (Manchester United) i Fiorentina (Bayern) mogli odabrati lošiji “match-up”. Ansa i Gazzetta dello Sport odmah su započeli s oplakivanjem sudbine svojih klubova nazvavši ždrijeb “gorkim za Talijane”.

Ako je netko sretan ovakvim raspletom i englesko-talijanskim “kreševom” već u osmini finala, onda su to otočki novinari. Pera su sigurno spremna za dva mjeseca bombardiranja pričama o Mourinhovoj osveti Chelseaju ili Beckhamovom povratku na Old Trafford.

- Naravno da nije ugodno kada u ovako ranoj fazi natjecanja izvučete momčad kao što je Milan. Međutim, ako mi je zbog nekoga drago, onda je to David Beckham. Nadam se da će igrati i siguran sam da će ga Old Trafford pozdraviti ovacijama - kazao je Unitedov glasnogovornik Phil Townsend.

Milanov direktor Umberto Gandini kratko je kazao kako je “Beckham želio ovaj meč i sudbina ga je poslušala”. Je li sudbina uslišala i molitve Josea Mourinha, teško je reći. Povratak na Stamford Bridge bit će idealna prilika za zadovoljavanje povrijeđenog ega i odgađanje Abramovičeva sna o osvajanju Lige prvaka za još jednu godinu. Ako je to uspješno radio na klupi “bluesa”, zašto to ne bi učinio i s Interom?

Po staroj narodnoj “dok se dvojica svađaju, treći se naslađuje”, španjolski predstavnici nakon ždrijeba mogu biti zadovoljni. Talijani i Englezi će se “poubijati” međusobno, a Stuttgart i Lyon u jesenskom izdanju trebali bi biti topovska hrana za Barcelonu i Real. Čak je i Sevilla izvukla i više nego prolazni CSKA...

Prve utakmice igraju se u dva termina u dva tjedna, 16. i 17., odnosno 23 i 24. veljače sljedeće godine, dok su uzvrati 9. i 10., odnosno 16. i 17. ožujka.

Olić i Pranjić s Fiorentinom, Perišić na Mestallu

Hrvatski se nogometaši teško mogu požaliti na ždrijeb Lige prvaka. Bayernovci Olić i Pranjić izvukli su Fiorentinu, jednog od, barem prema renomeu, najslabijih pobjednika skupina. Eduardov Arsenal je mogao proći i bolje, ali i puno lošije od Porta. U Europskoj ligi Ivan Perišić (Club Brugges) izvukao je Valenciju, dok će Srna sa Šahtjorom na noge Fulhamu. Galinović i Rukavina (Panathinaikos) nadat će se minutaži protiv Rome, slično kao Pokrivač (Red Bull) u ogledu sa Standardom. Petrićevu HSV-u protivnik je PSV, Tomasovu Rubinu Hapoel, a Vranješevu Werderu Twente Stevea McClarena.

Osmina finala Lige prvaka:

Stuttgart - Barcelona

Olympiacos - Bordeaux

Inter - Chelsea

Bayern - Fiorentina

CSKA - Sevilla

Lyon - Real Madrid

Porto - Arsenal

Milan - Manchester United

Europska liga, ždrijeb 1/16 finala:

Rubin Kazan – Hapoel Tel Aviv

Athletic Bilbao - Anderlecht

FC Kopenhagen – Marseille

Panathinaikos – Roma

Atletico Madrid – Galatasaray

Ajax – Juventus

Club Brugge – Valencia

Fulham – Šahtar

Liverpool – Unirea

Hamburg – PSV

Villarreal – Wolfsburg

Standard – Red Bull Salzburg

Twente – Werder

Lille – Fenerbahçe

Everton – Sporting Lisabon

Hertha – Benfica

Ždrijeb osmine finala:

Rubin Kazan – Hapoel Tel Aviv / Villarreal – Wolfsburg

FC Kopenhagen – Marseille / Hertha – Benfica

Panathinaikos – Roma / Standard – Red Bull Salzburg

Atletico Madrid – Galatasaray / Everton – Sporting Lisabon

Ajax – Juventus / Fulham – Šahtar

Club Brugge – Valencia / Twente – Werder

Liverpool – Unirea / Lille – Fenerbahçe

Hamburg – PSV / Athletic Bilbao – Anderlecht

Prve utakmice 1/16 finala na rasporedu su 18., a uzvrati 25. veljače. Prve utakmice osmine finala igrat će se 11. a uzvrati 18. ožujka

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 01:03