JEDRO ILI SIDRO?

Uefa bijesna na Hajduk - delegat zapisao 38 spornih detalja, moguća kazna i prazan Poljud!

Nakon nereda na tribinama Olimpijskog stadiona u Ateni, Hajdukovi su navijači zgriješili i preksinoć na Poljudu. Delegat Barry Bright umalo nije prekinuo utakmicu zbog Torcidine bakljade
 Nikola Vilić / Cropix

U Uefi su doslovno poludjeli na Hajduk! Glasi o tome došli su jučer i do Splita, bijes Europske nogometne federacije očitovat će se u kaznama koje tek trebaju stići, a bit će, čini se, teške. Nakon nereda na tribinama Olimpijskog stadiona u Ateni, Hajdukovi su navijači zgriješili i preksinoć na Poljudu. Delegat Barry Bright umalo nije prekinuo utakmicu zbog Torcidine bakljade koja je počela u 83. minuti. Težak je to po europskim mjerilima grijeh, no nije jedini. Puno opaski zapisao je Englez u svoj notes, navodno čak 38 spornih detalja!

- Mislim da će Hajduk dobiti popriličnu kaznu. Delegat je dao negativnu ocjenu klubu u rubrici “security measures”, odnosno za sigurnosne protokole. Sasvim je nezadovoljan ustrojstvom redarske službe i njezinim radom. Tu je još mnogo stvari preko kojih mi često olako prelazimo, po europskim su mjerilima važne. Sve to Hajduk mora ispraviti - govori nam naš izvor koji je dobro informiran o delegatovu izvješću.

Kolika će kazna sada biti, teško je reći, vjerojatno će biti novčana, no Hajduk, kao i navijači, moraju je shvatiti ozbiljno. Sljedeći eksces mogao bi za sobom povući, doznajemo, igranje pred praznim Poljudom! Hajduku je, inače, ove godine na naplatu stigla tek kazna za ponašanje navijača na prvoj utakmici u Bukureštu, bila je blaga, oko osam tisuća eura. Kazne zbog ostalih grijeha, a najveći je bila tučnjava navijača s policijom u Ateni, tek se čekaju.

Uputila je Torcida preksinoć svoju skrivenu poruku europskoj krovnoj organizaciji. Naime, na vrhu sjeverne tribine, tijekom koreografije, pojavile su se male zastave. Radi se o mornaričkim zastavicama koje se koriste u signalizaciji, a svaka od njih označava neku pomorsku radnju, ali i jedno slovo. Ove koje je Torcida postavila znače “Fuck Uefa”!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 19:47