SRBI POTVRDILI

'Uefa nema ništa protiv osnivanja Regionalne lige'

 www.henriksaabye.com

U Ljubljani su se proteklih dana sastali predstavnici nogometnih saveza svih država proizašlih iz nekadašnje SFR Jugoslavije. Skup je organizirala Europska nogometne federacija (UEFA) radi upoznavanja s novim sustavom funkcioniranja.

Srpski mediji izvještavaju kako je bilo riječi i o osnivanju regionalne lige. Ipak, prema riječima glavnog tajnika Srpskog nogometnog saveza Zorana Lakovića regionalno je natjecanje još jako daleko.

- Dotakli smo se i regionalne lige, ali ništa nismo dogovarali. To je bio neformalan razgovor. Predstavnici Uefe nemaju ništa protiv osnivanja takve lige, međutim potreban je konsenzus klubova. U principu, provjerili smo jedni kod drugih ima li jedinstva po tom pitanju - kazao je Laković za Sportski žurnal.

Jedna od tema sastanka u glavnom slovenskom gradu bila je i Uefina istraga oko namještanja utakmica.

- Utakmice srpskih klubova nisu bile predmet te istrage, više su se za ovu temu zanimali Hrvati, Slovenci i Makedonci. Oni su od predstavnika Uefe tražili da im kaže dokle je stigla istraga protiv njihovih klubova. Od te priče, izgleda, nema ništa, iako su neki europski mediji pompozno najavili da imaju dokaze o namještanju - dodao je Laković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 19:14