PRVA SIR ALEXOVA ŽELJA

United za Modrića priprema 25 milijuna funti

Već više od godinu dana s vremena na vrijeme izroni priča da Ferguson vidi Modrića u glavnoj ulozi na daskama Kazališta snova
 Reuters

ZAGREB - Londonski dnevni list The Sun u broju od četvrtka ponovno je zakotrljao priču o ljetnom transferu Luke Modrića iz Tottenhama u Manchester United.

Ispod naslova “United go mad for Mod style” (United poludio za Modrićevim stilom) barataju podatkom da je Alex Ferguson spreman iz čarape izvući 25 milijuna funta za “mlađu verziju Paula Scholesa”. Pozvali su se i na Škotove rečenice napisane u najavi prošlotjedne utakmice ovih klubova. Govoreći o talentiranim niskim nogometašima Ferguson je zapisao: “Spomenut ću vam još jednog sićušnog igrača koji će ovoga popodneva biti na Old Traffordu: Luka Modrić, koji igra kao nikada u životu”.

Tottenhama s Modrićem kao vođom očekuju posljednje runde meča za kvalifikacije za Ligu prvaka i navijači kluba iz sjevernog Londona ne mogu zamisliti život bez obljubljenog igrača u sezoni za koju su si zacrtali novi iskorak. No zaboravljaju da su Harryju Redknappu menadžerski poslovi draži od trenerskih i u prijelaznim rokovima redovito zavrti desetak igrača. Import-export mu je omiljena igračka i već u glavi ima scenarij kojim će spiskati tih 25 milijuna funta koji (ili slične iznose) u pravilinim intervalima s Old Trafforda već kapaju na White Hart Lane. Em za Berbatova (30 milijuna 2008. godine), em za Carricka (20 milijuna 2006. godine), a od ovoga ljeta možda i za Modrića.

Ferugson pak zna što će dobiti od motora hrvatske reprezentacije. Napadu orijentiranog veznog igrača s odličnom kontrolom lopte i zavidnim kapaciteom pluća. Nogometaša koji mu na pripreme neće stići iscijeđen južnoafričkim cjedilom nego željan glavne role na velikoj sceni, a daske Kazališta snova to svakako jesu.

Crottenhamovci vrijede najviše

Prava je istina da nogometaš vrijedi onoliko koliko klub plati za njega. Dok ne vidimo što će se događati ovoga ljeta podsjetit ćemo vas na vrijednosti koje portal www.transfermarkt.de navodi uz prezimena hrvatskih premiershipovaca: Modrić (19 milijuna), Ćorluka (15), Kranjčar (12), Eduardo (10,5), Kalinić (5) i Klasnić (4,5).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 15:38