BEZ CIJELE MOMČADI

UTAKMICA BEZ SMISLA Štimac za Koreju zvao vratara bez putovnice i ozlijeđenog stopera!?

Naknadno je pozvao Josipa Pivarića iz Dinama i Marina Tomasova iz 1860 Münchena, te Leona Benka, Ivana Vargića, Luku Marića i Darija Kneževića
 Cropix

Vatreni su jutros preko Pariza odletjeli u Seoul. Iz francuske prijestolnice krenuli su u 15 sati, nakon toga čekalo ih je još 13 sati leta. No, utakmica se ne igra u Seoulu nego u gradu Jeongju koji je udaljen 200 kilometara. Odsjest će u hotelu Hyatt u zračnoj luci, tamo će boraviti sve do utorka kad autobusom idu na dvoboj koji je u 20 sati po lokalnom vremenu (13 po hrvatskome!). Naime, u Jeongjuu nema odgovarajućih smještajnih kapaciteta.

Štimac je poveo samo 12 igrača iz Beograda: Krešić, Lovren, Rakitić, Srna, Eduardo, Bubnjić, Kalinić, Halilović, Milić, Ademi, Vida i Perišić. U mladu vrstu otišli su Kovačić i Rebić, a kući su pušteni Pletikosa, Šimunić, Ćorluka, Vukojević, Modrić, Mandžukić, Olić, Jelavić i Subašić.

- Moramo respektirati Joeove godine, zbog odnosa sa Surkisom pustili smo Vukojevića, Jelaviću nismo htjeli ugroziti status u Evertonu, Subašić treba potpisati novi ugovor s Monacom... - objašnjavao je Štimac. Naknadno je pozvao Josipa Pivarića iz Dinama i Marina Tomasova iz 1860 Münchena, te Leona Benka, Ivana Vargića, Luku Marića i Darija Kneževića, no posljednja dvojica morala su mu otkazati poziv.

- Istekla mi je putovnica! Ljudi iz HNS-a probali su nešto riješiti, ali vikend je, pa ništa ne radi. Žao mi je, ali što ću - govori riječki vratar Ivan Vargić koji će "papirologiju" ipak morati riješiti do Portugala 19. rujna, a umjesto njega za vrata je pozvan Antonio Ježina iz Istre 1961.

- Dobio sam poziv što mi je velika čast, ali, nažalost, ne idem, pred dva dana sam ozlijedio gležanj. Strašno mi je žao, više od svega bih volio biti u Koreji - kaže Marić, dok je Knežević virozan.

Benka, s druge strane, viša sila neće zaustaviti.

- Čast mi je igrati za reprezentaciju, kao i svakom igraču. Drago mi je što me se izbornik Štimac sjetio, dat ću sve od sebe da se pokažem u najboljem svjetlu ako dobijem minutažu u Južnoj Koreji - priča Leon Benko koji je poziv definitivno opravdao igrama na travnjaku.

Vratari: Dario Krešić (Lokomotiv), Antonio Ježina (Istra 1961)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Dejan Lovren (Southampton), Josip Pivarić (Dinamo), Domagoj Vida (Dynamo), Hrvoje Milić (Rostov), Igor Bubnjić (Udinese)

Vezni igrači: Ivan Rakitić (Sevilla), Ivan Perišić (Wolfsburg), Alen Halilović (Dinamo), Arijan Ademi (Dinamo), Marin Tomasov (1860 München)

Napadači: Eduardo Alves da Silva (Šahtar), Nikola Kalinić (Dnipro), Leon Benko (Rijeka)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 14:53