UŽIVO: Hajduk - Šibenik 0-1

ZAGREB - Hajduk i Šibenik odigrat će posljednju utakmicu 11. kola Prve HNL, kola koje će se pamtiti ponajviše po tome što je posljednjeplasirani Zagreb uspio pobijediti Dinamo i tako mu nanijeti prvi poraz u sezoni.



Ako bi bijeli večeras ostvarili na svom Poljudu pobjedu protiv neugodnih Šibenčana stigli bi najmanje do petog mjesta, a ako bi ostvarili veliku gol-razliku možda bi prestigli i Rijeku na četvrtom mjestu!



Ne čudi tako nešto ako se uzme u obzir da ovog vikenda nitko tko je plasiran bolje od Splićana nije pobijedio. Niti Dinamo, niti Cibalija, niti Karlovac, niti Rijeka, a niti Osijek. Tek su klubovi iza bijelih, kao Lokomotiva i Slaven Belupo, uspjeli stići do pobjeda i plasmana iznad onog koji ima trenutno Hajduk.



No, pobjeda Zagreba upozorenje je i Hajduku, iznenađenja su moguća i treba dobro pripaziti kako se postavlja u utakmici. Zec je već najavio da Šibenik ne dolazi na Poljud izgubiti. Eventualna pobjeda bi donijela Šibeniku priključenje samom vrhu tablice i to je motiv koji ne treba odbaciti.



Susret možete uživo pratiti ovdje na Jutarnji.hr.



Prva HNL, 11. kolo:



Tijek susreta:



Hajduk - Šibenik  0-1 (Zec 43')



Kraj susreta.



Zagreb je jučer iznenadio Dinamo, a večeras Šibenik Hajduka. Momčad sa Šubićevca ovime se izjednačila bodovno s drugim na tablici - Cibalijom.



90. min + 3: Husmani u jednoj kontri pogađa vratnicu!



90. min: Blažević je dobio žuti karton zbog odugovlačenja prilikom izvođenja udarca.



89. min: Suci su upravo pomogli Hajduku. Samo je pomoćni sudac vidio zaleđe u trenucima kad je lopta bila upućena Zecu.



88. min: Paraiba i Tičinović svakako su unijeli živost u igru Hajduka. Možda bi sve bolje izgledalo da im Reja više vjeruje.



87. min: Paraiba je uputio povratnu loptu, ali nikoga nije bilo na njoj, četvorica bijelih su se umjesto toga usidrila u peterac.



86. min: Cernat neugodno puca s otprilike 25 metara, do tog bezgrešnom Blaževiću ispada lopta, ali uspio je svoju pogrešku odmah ispraviti, ulovio je odbijenu loptu koji milimetar prije natrčalog Tičinovića.



84. min: Karačić također čini posljednju izmjenu. Umjesto Alispahića ulazi Karadža.



83. min: Kako dobiti žuti karton na najgluplji način? Božić je omeo nepotrebno izvođenje slobodnog udarca na polovici Hajduka i dobio žuti karton.



81. min: Hajduk sve više pritišće, a Šibenik gubi mirnoću. U takvoj situaciji greške su češće i bijeli vrebaju priliku.



78. min: Ademi izlazi, a mijenja ga Elez.



77. min: Ademi se sjajno oslobodio Šerića, ubacio je u kazneni prostor Hajduka, Oremuš je loptu promašio, a Zec propustio matirati Subašića. Istina, iz prilično teške situacije.



74. min: Alispahić je pucao preko gola.



73. min: Ademi je grubi zaustavljen na otprilike dvadeset metara dok je išao sam prema vratima. Začudo, sudac nije dodijelio žuti karton iako je ovo bila klasična prilika za tako nešto. Slijedi slobodni udarac.



72. min: Anas Sharbini izlazi ispraćen zvižducima. Mijenja ga mladi Tičinović.



70. min: Šibenik vrlo smireno igra i kontrolira igru. Hajduk nema rješenja i Reja će napraviti novu, posljednju, izmjenu.



64. min: Ivan Božić mijenja Bačelić-Grgića.



52. min: Izlazi Maloča, a ulazi Pandža. Nije baš ušao kreator, ali Reja najbolje zna što treba.



48. min: Oremuš je u prolazu slučajno udario rukom u lice Ademija zbog čega je došlo do kratkog prekida.



46. min: Ahmad Sharbini je izašao, a mijenja ga Paraiba.



Počelo je drugo poluvrijeme.



U drugom dijelu će se Šibenik boriti s burom.



Kraj prvog dijela.



45. min: Previše prilika propustio je Hajduk (Ah. Sharbini) i to je kažnjeno. Šibenčani mogu biti iznimno zadovoljni. Još je prije kraja stigao požutjeti Alispahić.



43. min: GOL! Ermin Zec je imao dobar 'špurijus', zabio je za 0-1!



42. min: Ne čuje se više Torcida, uspavala ju utakmica. No, čuju se prvi zvižduci jer svi su očekivali brzu i laku pobjedu Hajduka. Kao da su propustili prethodne utakmice svog kluba ove sezone...



35. min: Šibenčani su se ohrabrili i sve su češće blizu Hajdukova kaznenog prostora.



27. min: Ponovno Sharbini u prvom planu kad treba promašiti, ali ovoga puta Ahmad. Očito mu je stanka zbog ozljede utjecala na nišanske sprave. Srećom za Šibenik.



23. min: Torcida je odala počast heroju Domovinskog rata, Blagi Zadru.



19. min: Sudac Burilo više nije mogao ostati nijem na agresivnost igrača i požutio je Bačelić-Grgić.



17. min: Nevjerojatan je promašaj Anasa Sharbinija! Mlađi brat ga je idealno uposlio, ali promašio je loptu i vodstvo.



10. min: Splićani imaju više od igre u ovoj iznimno nervoznoj utakmici.



2. min: Hajduk igra kontra bure, ali to ne smeta da pritišću Šibenčane od samog početka.



Susret je počeo.

HAJDUK: Subašić, Maloča (Pandža od 52.), Vejić, Šerić, Oremuš, Skoko, Cernat, Strinić, Ibričić, An.Sharbini (Tičinović od 72.), Ah.Sharbini (Paraiba od 46.). Trener: Eduardo Reja.

ŠIBENIK: Blažević, Jurčević, Vidić, Budiša, Medvid, Husmani, Bačelić-Grgić (Božić od 64.), Ademi (Elez od 78.), Alispahić, Zec, Fuštar. Trener: Branko Karačić.





vd
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 12:54