BEČ SANJA ČUDO

VELIKI DAN ZA BJELICU Hrvatski strateg u debiju u Ligi prvaka na Prateru dočekuje Porto

Porto vodi također debitant u natjecanju, Paulo Fonseca (40), podrijetlom iz Mozambika, dvije godine mlađi od Osječanina, lani senzacionalno treći u portugalskom prvenstvu
 Ronald Goršić/CROPIX

Srijeda, 18. rujna veliki je dan u karijeri Nenada Bjelice! Hrvatski trener će na stadionu koji nosi ime po jednom od najvećih nogometnih mozgova 20. stoljeća Ernstu Happelu debitirati u Ligi prvaka na klupi bečke Austrije, također debitanta u ovom formatu tog natjecanja.

Prvi suparnik je Porto, kojem je baš legendarni Prater mjesto najveće sreće, povijesnog trijumfa 1987. u finalu tadašnjeg Kupa prvaka protiv Bayerna (nezaboravna Madjerova peta za 1-1, potom asistencija za 2-1). Najveći Austrijin uspjeh u nekadašnjem Kupu prvaka je polufinale 1979. s tada jakim švedskim Malmöom (0-0, 0-1).

Pola zarađenog uložili

Porto vodi također debitant u natjecanju, Paulo Fonseca (40), podrijetlom iz Mozambika, dvije godine mlađi od Osječanina, lani senzacionalno treći u portugalskom prvenstvu s Paços de Ferreirom, nakon četiri ovosezonska kola sa stopostotnim učinkom u domaćoj ligi.

Austria se još nije rezultatski oporavila od stresnog prolaska Dinama u 4. pretkolu, porazom 2-3 doma nakon pobjede 2-0 u gostima, prije reprezentativne stanke remizirala je s Wacker Innsbruckom, a nakon toga izgubila od novog prvoligaša Grödiga, uz pregršt propuštenih prigoda i prva dva pokon-gola svog vratara Lindnera.

Debi Tate i Neymara Jr.

U postavi će biti Rogulj, na klupi Leovac. Ljubičasti klub se pohvalio da je prodao 32.000 paketa pretplata za Ligu prvaka, dakle ispunjen je marketinški cilj micanja sa svoje Generali-Arene, no taktika će protiv sva tri suparnika biti ista, naglašava to i vezist Marko Stanković:

- Moramo biti kompaktni i čvrsti odostraga, skupiti se na svojoj polovici i vrebati prigodu za što brže izlaske u protunapade. Kako je Grödig iskontrirao nas, tako moramo mi jače od sebe - kazao je Stanković. Od favorita u srijedu starta Barcelona s trenerom Martinom i Neymarom Jr, protiv Ajaxa, bivšeg europrvaka koji je danas klub-hranitelj, ljetos je za ukupno 23 milijuna eura prodao Eriksena, Alderweirelda i Boerrigtera, a najzvučnija pridošlica je Krkić.

Radošević na tribini?

Hrvati će imati igrača i u ‘skupini smrti’, Josipa Radoševića, čiji Napoli dočekuje Borussiju Dortmund, ali nije najavljen među 18.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:44