DINAMO UOČI DERBIJA

VELIKI REZOVI PROFESORA IVANKOVIĆA 'Leko, Antolić i Rukavina su višak, Sammir će igrati 90 minuta!'

Idemo u Split po pobjedu. Respekt protivniku i najvećem rivalu, ali naša vizija, filozofija i želja je pobjeda - naglasio je trener Dinama koji nikad u derbiju nije izgubio
Zagreb, 290912.Stadion Maksimir.10. kolo MAX TV 1. HNL, nogometna utakmica izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk.Na fotografiji: Slavlje Dinama, Ante Rukavina, Duje Cop.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Dok iz maksimirske blagajne lova curi, u Hajduku svaki dan minus naraste za par milijuna. Na kraju u Splitu barataju sa više od stotinu milijuna u crvenom pa lokalna vlast najavljuje i neke radikalne poteze. Tada su skočili navijači i zaprijetili, a upravo su oni glavni kapital Bijelih dok Modri imaju sve osim - navijača. Eto, to su uvjeti u kojima se čeka večerašnji Vječni derbi u subotu u 19 sati na Poljudu.

Nastupi Štimčeve ekipe u Beogradu i Južnoj Koreji te košarkaši koji su nanizali pet pobjeda u Sloveniji gurnuli su taj sjever - jug sraz u drugi plan pa ne čudi da je neprimjetno prošla i kuknjava Branka Ivankovića. Tugaljkom kako je trenutno u najtežoj situaciji otkad se primio trenerskog zanata novi (stari) trener Dinama pribjegao je stvaranju alibija. No, onda je netko u klubu šapnuo profesoru da takvim tvrdnjama ispada smješan.

Jer, ako itko u ovoj državi živi kao 'bubreg u loju' onda je to trener Dinama. Vrhunski igrači, sjajni uvjeti i bogovska primanja nisu baš u skladu sa žalopojkama, pa makar s druge strane stajao i Hajduk. Zato je dan uoči derbija 'salto mortale'. Niti traga alibi izjavama...

- Idemo u Split po pobjedu. Respekt protivniku i najvećem rivalu, ali naša vizija, filozofija i želja je pobjeda - naglasio je trener Dinama koji je unatoč trećem mandatu na klupi 'modrih' samo dva puta vodio Dinamo na Poljudu. Tjedan nakon čuvene pobjede protiv Ajaxa Ivanković je pobjedio Hajduk 2-1 ( Modrić, Mandžukić), dok je u polufinalu Kupa 2007. remizirao 1-1.

Na put je iz Maksimira krenulo 19 igrača, a prema onome što smo imali prilike vidjeti na posljednjem treningu Dinamo će na Poljud istrčati sa Sandomierskim na golu te Pintom, Šimunovićem, Šimunićem i Limom ispred njega. Dvojac zadnjih veznih činiti će Ademi i Pamić dok će se ispred njih smjestiti Soudani na desnoj strani, Fernandes na lijevoj te Sammir u sredini. Isturena špica biti će Fatos Beqiraj.

- Velika je konkurencija, a svi su zdravi. Tako da smo slagali momčad po potrebama ove utakmice. Rekao sam igračima na sastanku da su po trudu i radu na treningu svi zaslužili ne samo biti u autobusu već i na travnjaku od prve minute, ali nažalost nema mjesta za sve.

U Zagrebu su ostali Antolić, Leko i Rukavina te Addy koji je ozlijeđen. Čini se da Ivanković planira određenu minutažu pokloniti Sareu i Haliloviću a svih 90 minuta na Poljudu će dobiti Sammir.

- Izdržao je sve treninge, radio je dobro i od njega očekujem da odigra cijelu utakmicu - otkrio je Ivanković za kojeg se sjećamo da nakon Superkupa nije štedio s pohvalama na račun Igora Tudora i njegove momčadi. I sada se drži dojma da je Tudor napravio sjajan posao u kratkom vremenu.

- Imaju poletnu, mladu i živahnu momčad te dobre rezultate ove sezone. Ono što su izgubili bilo je zbog nedostatka samopouzdanja. Naravno da očekujem Hajduk željan pobjede, ali rasplet će ovisiti prije svega o Dinamu - zaključio je Branko Ivanković koji će u subtu i službeno započeti svoj treći mandat na klupi Dinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 12:20