SAMMIR I BADELJ OSTAJU

VIDEO Biskup blagoslovio stadion i momčad, a Mamić predstavio - Špehara! Stiže i Joe Šimunić!

U 10.00 sati počela je konferencija za novinare Zdravka Mamića, a na iznenađenja svih izvršni predsjednik nije predstavio Josipa Šimunića već Osječanina Dinu Špehar
 Ronald Goršić/CROPIX

Burno jutro u Maksimiru. Nakon ulaska u Ligu prvaka te u iščekivanju večerašnjeg ždrijeba skupina najelitnijeg nogometnog natjecanja na svijetu pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski blagoslovio je stadion i Modre. Misa je održana na središtu glavnog terena.

Dinamo je prije dva dana ušao u Ligu prvaka, dovedena su brojna pojačanja, a danas je izvršni predsjednik kluba Zdravko Mamić predstavio nova:

- Za nekoliko trenutaka za Dinamo će potpisati jedan od najtalentiranijih igrača Hrvatske Dino Špehar, a sve je riješeno u vezi dolaska Joea Šimunića. Dakle, situacija oko dolaska hrvatskog reprezentativca u Dinamo je riješena:

- Joe Šimunić će biti igrač Dinama. Jučer je i predsjednik Hajduka Maleš bio u Berlinu i Šimunić ga je nakon sastanka sa Zoranom obavijestio kako nastavlja karijeru u Dinamu. -

Izvršni predsjednik Dinama dodatno je objasnio:

- Nemamo se potrebu nikome objašnjavati, no mi smo već odavno sve dogovorili sa Šimunićem; jedini problem bila je njegova papirologija s Hoffenheimom, no kada je i to riješeno. Zoran je odmah otišao u Berlin i već u srijedu riješio posao.

Naravno, Zdravko Mamić morao je prokomentirati ulazak Dinama u elitno klupsko natjecanje:

- To je fantastičan uspjeh cijelog kluba. Od kuharica, preko radnika na stadionu, radne zajednice, Uprave , naravno, igrača i stručnog stožera - svi smo zaslužni za ovaj uspjeh.

Pitanje koje se često spominje i razlog zbog kojega po cijeli dan zvone telefoni su ulaznice za Ligu prvaka:

- Uložili smo vlastita sredstva u gradsku imovinu, sve smo sredili i po popularnim cijenama pustili ljude na stadion kako bi vidjeli što smo sve napravili, a sada je red na njima. Želimo da navijači dođu u što većem broju na sve domaće utakmice jer samo takvom sinergijom možemo nastaviti ovakve uspjehe - kaže izvršni predsjednik pa dodaje:

- Mi možemo garantirati da će igrači svaku utakmicu dati sve od sebe, a Kovačić, Šitum, Kelava, Vrsaljko, Tomečak i mnogi drugi zaslužuju podršku navijača. -

Ono što će posebno razveseliti navijače jest da neće biti prodaje igrača:

- Niti Sammir niti Badelj neće otići iz Dinama nego će igrati Ligu prvaka u Maksimiru. Osim toga, dodatna sredstva bit će uložena u stadion: Mi stalno nešto radimo i radovi ne prestaju. U planu je krov za invalide, projektna dokumentacija za micanje reflektora koji smeta, bojanje svih reflektora i niz radova na infrastrukturi samog stadiona. Iznos? Ta faza traje već dulje od godinu dana: od video nadzora stadiona, kentaura na ulazima što je po odluci Vlade trebao napraviti svaki klub, a napravio je samo Dinamo, pomoćnih terena i svega, cifra je oko 10 milijuna eura.

O sponzoru

- Već smo imali puno ponuda, no to ne zadovoljava naše kriterije koje smo si postavili. Igramo igru - radije ništa, naravno što kraće, i čekamo pravog sponzora. Lako je staviti sponzora na dres, no to je odluka koja traje nekoliko sezona i želimo naći jakog sponzora kojeg ćemo staviti na našu svetinju; dres. Recimo, silno me razveselila reklama Konzuma koji se ponosi što radi s Dinamom i na tome im se zahvaljujem.

Hoće li u Dinamo doći još koje pojačanje:

- Kupili smo Pokrivača i Šimunića, dva hrvatska reprezentativca koji su još k tome ljevaci, a došao je i mladi Špehar. Ako njima dodamo još četiri pojačanja s početka sezone onda je jasno da smo napravili odličan posao. Očekujem da ćemo tražiti još jednog ofenzivno orijentiranog ljevaka, no mislim da to neće biti tako skoro. Kažem, mi stalno radimo i tražimo. -

O Modriću

- Gotovo sam siguran da će Luka ostati u Tottenhamu, znam predsjednika i vlasnika i oni ni pod koju cijenu ne žele prodati Luku. S druge strane znate Luku, on sam sebe brani, čovjek je kojeg novac apsolutno ne interesira. Vidio je priliku da u Chelseaju osvaja Ligu prvaka i to je bila njegova želja, ali mislim da sto posto ostaje u Tottenhamu. -

Danas se u Monte Carlu odvija ždrijeb skupina Lige prvaka:

- Neću gledati ždrijeb jer me ne zanima - kaže izvršni predsjednik pa objašnjava: - Svatko koga dobijemo - bit će čast i privilegija, a mi sigurno nećemo biti kanta za napucavanje; tko god bio s druge strane. Ipak, mi u Ligu prvaka idemo uživati i svi naši navijači trebaju napraviti isto. U Zagreb i Hrvatsku smo doveli Ligu prvaka i to je nešto fantastično. Imali smo fazu od Lige za bedaka do Lige prvaka, a sada nam slijedi ona puno ljepša - od Lige prvaka do Lige prvaka - zaključio je Zdravko Mamić.

O Calellu

- Calello je u Švedskoj bio naš najbolji igrač i kada se pomaknuo na beka - raspali smo se u sredini. Od sada ga zovemo "gospodin Calello".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 08:40