NJEMAČKI KUP

VIDEO: BORUSSIA - WOLFSBURG 2-0 Perišić i Olić bez finala, Vukovi se propisno napromašivali

 AFP

Nogometaši Borussije iz Dortmunda prvi su finalisti ovogodišnjeg izdanja njemačkog Kupa, oni su u polufinalu na svom terenu svladali Wolfsburg sa 2-0 (2-0). Strijelci za "crno-žute" bili su Mkhitarjan (12) i Lewandowski (43).

Iako to rezultat možda ne sugerira, gosti imaju za čime žaliti. Zapravo je nevjerojatno što su sve promašivali. Bilo je tu stativa, spašavanja s gol-linije, promašaja s nekoliko metara udaljenosti, a svakako jedan od domaćih junak je i sjajan vratar Weindenfeller. Istina, i Borussia je imala dobrih prilika, a svakako im je išao na ruku rani gol Mkhitarjana koji je usmjerio utakmicu. Armenac se doslovno šetao po rubu 16-erca i prizemnim udarcem matirao gostujućeg vratara. Priču je završio je Lewandowski topovskim udarcem nakon dobrog proigravanja Reusa.

Hrvatski reprezentativci u sastavu Wolfsburga Ivica Olić i Ivan Perišić odigrali su čitavu utakmicu i bili su među boljim akerima u gostujućoj momčadi.

U finalu koji je na rasporedu 17. svibnja u Berlinu Borussia će igrati protiv pobjednika susreta između Bayerna i Kaiserslauterna koji će svoj polufinalni susret igrati u srijedu u Muenchenu.



Borussia Dortmund 2-0 Wolfsburg (All Goals) 15... by Booyye

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 02:43