DERBI PREMIERSHIPA

VIDEO: CHELSEA - MAN. UNITED 3-1 Hat-trick Samuela Eto'oa, Moyesov United tone sve dublje

U prvoj utakmici dana Tottenham je kao gost pobijedio Swansea sa 3-1
 AFP

Trebao je to biti derbi, ali, nažalost, današnji Manchester United ne može stati u istu rečenicu s Chelseajem. Jose Mourinho očitao je lekciju kolegi Davidu Moyesu, njegova je momčad upisala petu uzastopnu ligašku pobjedu i zaostatak za vodećim Arsenalom zadržala na dva boda.

Crveni vragovi nisu, doduše, bili toliko loši, ali se vidjelo da im nedostaje moć. Uništio ih je 32-godišnja živuća legenda kamerunskog nogometa. Samuel Eto'o je u 11 utakmica u Premier ligi ove sezone zabio tri gola, a u samo jednom dvoboju s Unitedom uspio je udvostručiti tu brojku. Eto'o je zabio svoj prvi hat-trick nakon više od tri godine, posljednji put to mu je uspjelo u dresu Intera 29. rujna 2010. protiv Werdera. Bio je Kameruncu to 591. klupski nastup u 17 sezona dugoj seniorskoj karijeri i na kontu ima fantastičnih 299 golova.

United je u London stigao bez svojih udarnih igli Waynea Rooneya i Robina van Persieja. I krenuo je dobro, stisnuo svog domaćina. No nije zabio, a nije imao ni sreće. Eto'o je kod prvog gola imao veliku pomoć Michaela Carricka od kojeg se lopta nakon njegovog udarca neobranjivo odbila u mrežu. U posljednjoj minuti prvog dijela Eto'o je pogodio iz blizine nakon kornera i dodavanja Garyja Cahilla, a treći put je poentirao iz odbijanca nakon što je David de Gea obranio Cahillov udarac glavom. United nije bio toliko lošiji i uspio je smanjiti zaostatak. Pogodio je desetak minuta prije kraja Meksikanac Chicharito Hernandez, koji je u igru ušao u 56. minuti.



Chelsea 3 - 1 Manchester United by warrant

Bio je to zanimljiv dvoboj i za hrvatskog izbornika Niku Kovača. Bili su na travnjaku Stamford Bridgea mnogi igrači s kojima će se Hrvatska susresti na Svjetskom prvenstvu. Ne može Kovač biti baš presretan, briljirao je Eto'o, ali i njegovi brazilski suigrači David Luiz, Ramires, Willian i Oscar odradili su dobar posao. Kod Crvenih vragova učinak Brazilca Rafaela nije bio velik, ali je zato Chicharito opet pokazao koliko može biti opasan...

Redoslijed: 1. Arsenal 51, 2. Manchester City 50, 3. Chelsea 49, 4. Liverpool 43, 5. Tottenham 43, 6. Everton 41 (-1), 7. Manchester United 37…

CHELSEA - MANCHESTER UNITED 3-1 (Eto'o 17, 45, 48 / Hernandez 78)

KRAJ UTAKMICE!

90. minuta - Nemanja Vidić zaradio je crveni karton zbog brutalnog prekršaja nad Hazardom.

78. minuta - Manchester United smanjio je rezultat. Evra je s desne strane dao povratnu loptu za Jonesa, koji je izveo nešto između dodavanja i udarca. Što god bilo, na loptu je uklizao Chicharito i iz blizine zakucao loptu u mrežu.

70. minuta - Čech se poigravao metar od svog gola i nije puno nedostajalo da Hernandez dođe do lopte. Mourinhu se to baš i nije svidjelo.

69. minuta - Utakmica se potpuno razvodnila. Chelsea bez problema čuva vodstvo, United izgleda - nemoćno!

48. minuta - Manchester je potpuno nokautiran, gotovo svaki put kada Chelsea uđe u 16-erac De Gea mora vaditi loptu iz mreže. Nakon kornera glavom je pucao Cahill, a vratar Uniteda nekako je uspio zaustaviti taj udarac. Međutim, ponovno se ukazao Eto'o te je iz blizine pospremio odbijenu loptu u mrežu.

Počelo je u nastavku.

Kraj prvog poluvremena!

45. minuta - U posljednim trenucima prvog poluvremena Chelsea je povisio vodstvo. Ramires je na desnoj strani pronašao Oscara, a ovaj u srcu kaznenog prostora Eto'oa. Kamerunac je bio potpuno sam i iz blizine matirao gostujućeg vratara.

42. minuta - Oscar je 'škaricama' pucao preko gola!

38. minuta - Druga velika šansa Uniteda! Najraspoloženiji igrač Vragova, Adna Januzaj, s lijeve strane je uposlio Welbecka koji je pucao s osam metara, ali ravno u Čecha.

28. minuta - Evra je oteo loptu Oscaru, sjurio se prema gola i sa 15-ak metara iskosa pogodio vanjski dio mreže.

17. minuta - Chelsea je poveo iz jedne naizgled bezopasne situacije. Samuel Eto'o stajao je na 20-ak metara od gola i kao da nije znao što će s loptom. Onda je lažnjakom slomio Jonesa, napravio korak-dva i sa 17 metara briljantnim udarcem prebacio De Geu. Istina, lopta je na putu do gola malo zakačila Carricka i tako prevarila vratara gostiju!

15. minuta - United je u prvih desetak minuta imao ogromnu premoć, Chelsea se skoro nije mogao sastati s loptom. Međutim, Bluesi polako dolaze do daha. Istina, još nema prilika , ali se igra sve bliže Unitedovu golu.

2. minuta - Odličan početak Uniteda i prva velika šansa. Welbeck je sjajno proigrao Younga, veznjak Vragova bio je sam ispred Čecha, ali pucao je ravno u vratara Chelseaja.

Utakmica je počela!

CHELSEA: Chelsea: Cech, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires, Luiz, Willian, Oscar, Hazard, Eto'o.

MANCHESTER UNITED: De Gea, Rafael Da Silva, Evans, Vidic, Evra, Jones, Carrick, Valencia, Januzaj, Young, Welbeck.

Tottenham nastavio uspješnu, a Swansea crnu seriju

Emmanuel Adebayor bio je dvostruki strijelac u gostujućoj pobjedi Tottenhama kod Swanseaja 3-1 u srazu 22. kola engleske Premierlige…

Tottenham je nastavio igrački i rezultatski preporod otkad je vođenje momčadi od Andrea Villas-Boasa preuzeo Tim Sherwood. Pod njegovom palicom su ''spursi'' ostvarili pet pobjeda i jedan remi u prvenstvu u šest nastupa, a ovo im je bila četvrta uzastopna pobjeda, kojom su se bodovno poravnali s četvrtoplasiranim Liverpoolom.

Isto tako, Tottenham je prvi puta od 1960. godine ostvario pet uzastopnih gostujućih ligaških pobjeda!

Momčad iz sjevernog Londona je zasluženo slavila na Libertyju kod Swanseaja. Emmanuel Adebayor je svoj prvi gol na utakmici zabio u 35. minuti, a drugi, za vodstvo 3-0, u 71. minuti. U međuvremenu je Chico u 53. minuti poslao loptu u vlastitu mrežu, a poraz Swanseaja ublažio je Bony u 78. minuti.

Adebayor je u sedam prvenstvenih nastupa zabio pet golova, jednako koliko i cijele prošle sezone u 25 odigranih utakmica.

Swansea je produbio krizu rezultata. Ovo mu je bila sedma utakmica u nizu bez pobjede, a u zadnjih pet osvojio je samo jedan bod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 10:05