LIGA PRVAKA

VIDEO: CHELSEA - PSG 2:0 Demba Ba u ludoj završnici Chelseaja srušio blijede Parižane!

U prvoj utakmici u Parizu francuska momčad je slavila s 3-1, pa je Chelsea prošao zahvaljujući pogotku u gostima

Nogometaši Chelsea plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u Londonu pobijedili PSG s 2-0. U prvoj utakmici u Parizu francuska momčad je slavila s 3-1, pa je Chelsea prošao zahvaljujući pogotku u gostima.

Pred 40.000 gledatelja na stadionu Stamford Bridge sudio je Pedro Proenca iz Portugala.

Chelsea je uspio proći u polufinale Lige prvaka, izostanak Zlatana Ibrahimovića ipak je bio previše za PSG, koji se hrabro borio na Stamford Bridgeu, no nije uspio postići zgoditak što ih je koštalo ispadanja. Chelsea je zabio u prvom dijelu pogotkom Schuerllea, a prolazak u polufinale im je osigurao Senegalac Demba Ba tri minute prije kraja. Obojica strijelaca ušla su igru kao pričuve, pa je Jose Mourinho još jednom pokazao svoj trenerski "nos".

Utakmica nije dobro počela za Chelsea jer se već u 17. minuti ozlijedio Hazard, a umjesto njega je u igru ušao Nijemac Schuerlle, koji je 15 minuta potom postigao vodeći zgoditak za domaćine. Ubačaj sa strane David Luiz je leđima prenio do Schuerllea, koji iz prve plasira loptu u mrežu. Chelsea je bio bolji u prvom dijelu, a veliku šansu imao je Lampard u 25. minuti kada je njegov slobodni udarac iskosa netko iz obrane gostiju skrenuo, a vratar Sirigu čudesno izvadio loptu iz samog kuta.

U drugom dijelu Chelsea je navalio, a u 51. minuti su dvaput pogodili gredu, prvo Schuerlle, a potom i Oscar iz slobodnog udarca.U 72. minuti Cavani puca malo preko gola, a u 77. minuti Urugvajac je iz još bolje prilike opet pucao iznad grede. I konačno u 87. minuti, Azpilicueta je opalio iskosa, lopta se odbila na nogu Dembe Ba koji zakucava loptu u mrežu. U posljednjim trenucima Marquinhos je pogodio sami kut, ali je Cech obranio za veliko slavlje Engleza.

Chelsea - PSG 2:0 (Schürrle 33', Ba 87')

CHELSEA: Cech - Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta - David Luiz, Lampard (Ba, 66)- Willian, Oscar (Torres, 83), Hazard (Schuerlle, 17) - Eto'o

PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Verratti (Cabaye, 55), Thiago Motta, Matuidi - Lucas (Marquinhos, 84), Cavani, Lavezzi (Pastore, 73)

Chelsea - PSG 2:0 (Schürrle 33', Ba 87')

Chelsea: Čech, Ivanović, David Luiz, Cahill, Terry, Azpilicueta, Lampard, Oscar, Hazard, Willian, Eto'o.

PSG: Sirigu, Thiago Silva, Alex, Maxwell, Jallet, Thiago Motta, Matuidi, Verratti, Lucas, Cavani, Lavezzi.

GOOL 87. minuta - Demba Ba pogodio je za povećanje vodstva i tako doveo Chelsea na korak do polufinala

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

GOOL 33. minuta - Schürrle je doveo domaćine u vodstvo na Stamford Bridgeu

1. minuta - Utakmica je počela!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 09:34