MESSI SLOMIO BRAZIL

VIDEO Debakl Španjolaca u Portugalu

 AFP

U Dohi su veliki južno-američki nogometni derbi odigrali reprezentativci Argentine i Brazila. Gledatelji su sve do sudačke nadoknade čekali pogodak, a onda je bljesnuo najbolji od najboljih, Lionel Messi.

U 92. minuti utakmice je Messi primio loptu na 40-ak metara i krenuo prema dva suparnička obrambena igrača. Slomio je obojicu, dao se malo u stranu i preciznim niskim udarcem u suprotni kut svladao Victora.

Ovom pobjedom je Argentina došla do 34. pobjede u međusobnim ogledima protiv velikog rivala, te su time došli u plus kada su ti južno-američki dueli u pitanju. Brazil je slavio 33 puta, dok su 23 utakmice završile bez pobjednika.

Inače, prije Messijeva pogotka se može govoriti da je Brazil bio nešto konkretniji i poduzetniji, ali ih je, kao i Argentince, "ubijala" prevelika kombinatorika. Isto tako, argentinski vratar Romero se nekoliko puta istaknuo u intervencijama.

Spomenimo i da su u prvom dijelu dva Barcelonina igrača pogađala okvire vratiju. Dani Alves za Brazil, a Leo Messi za Argentinu.

Zaigrao je za Brazil i Ronaldinho, te je s nekoliko poteza izmamio uzdahe, no materijalizacija je izostala.

Francuzi slavili pobjedu na Wembleyju

Francuska nogometna reprezentacija pobijedila je na Wembleyju domaćina Englesku s 2-1 u prijateljskom ogledu.

Iako se mora istaknuti da je Engleska igrala u dosta oslabljenom sastavu, dovoljno je spomenuti da su izostali John Terry, Frank Lampard i Wayne Rooney, to ne umanjuje vrijednost pobjede Francuske koja je bila daleko bolji suparnik na terenu. Imala je puno više loptu u svom posjedu, stvarala je više prilika, te je na kraju ovom utakmicom dokazala da su sve loše stvari koje su se događale ''tricolorima'' na Svjetskom prvenstvu, mislimo na rezultatski debakl i eliminaciju u skupini, te na čitav niz skandala i afera koje su potresali momčad, iza njih.

Laurent Blanc je posložio stvari kako treba i ubilježio četvrtu uzastopnu pobjedu. Jasno, one tri prethodne su bile važnije jer su ostvarene u kvalifikacijama za Euro, ali ova ima veliku težinu s obzirom na reputaciju suparnika.

Karim Benzema doveo je Francuze u vodstvo u 16. minuti, a vodstvo gostiju je povećao Mathieu Valbuena lijepim pogotkom iz voleja nakon ubacivanja Sagne s desne strane.

Počasni pogodak za Engleze postigao je Peter Crouch u 86. minuti u svom prvom dodiru s loptom na utakmici, samo nekoliko trenutaka nakon što je zamijenio Stevena Gerrarda. Crouch je iz blizine dobro reagirao nakon kornera kojeg je izveo Young.

Portugal razbio Španjolsku

Nogometni reprezentativci Portugala pobijedili su u Lisabonu, u prijateljskom ogledu, svjetske prvake Španjolske sa čak 4-0...

Premda nije postigao pogodak briljirao je s nekoliko nevjerojatnih driblinga Cristiano Ronaldo, a suigrač Nani mu je "ukrao" vjerojatno jedan od ljepših pogodaka u karijeri. U 40. minuti je Ronaldo izvodio minijature na lijevoj strani, na rubu šesnaesterca. Driblao je nekoliko španjolskih igrača, a onda je vragolasto potkopao loptu koja je preletjela vratara Ikera Cassilasa.

No, posve bespotrebno je na loptu natrčao Nani i kada je već bila oko vratarske linije udario ju je glavom za potvrdu pogotka. Linijski sudac je s pravom poništio pogodak zbog Nanijeva zaleđa.

Ronaldo na tome nije stao, pa je samo pet minuta kasnije izdriblao Capdevilu i žestoko opalio prema Cassilasu. Ovaj je samo odbio loptu do Carlosa Martinsa koji je pogodio za 1-0.

U drugom dijelu je Portugal nastavio nasrtati prema Casillasu, te su uistinu igralo daleko bolje od svjetskih prvaka s juga Afrike ovog ljeta. Helder Postiga je zabio još dva pogotka, od kojih je posebno lijep bio onaj u trku petom, dok je priču završio u nadoknadi Hugo Almeida.

Prijateljske utakmice:

Portugal - Španjolska 4-0 (Martins 45, Postiga 49, 68, Almeida 90+4)

Engleska - Francuska 1-2 (Crouch 86 / Benzema 16, Valbuena 55)

Argentina - Brazil 1-0 (Messi 90+2)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 12:23