TREĆE 'POLUVRIJEME'

VIDEO, FOTO Hrvatski navijači napadnuti kamenjem i sjekirama kod Novog Sada: Bilo je užasno. Mislila sam da sam GOTOVA!

Na izlazu iz Novog Sada, prije Veternika, dogodio se težak huliganski izgred, motiviran mržnjom prema hrvatskim navijačima koji su se vraćali s utakmice svojim kućama
 Nikola Patković

Utakmica Hrvatska - Francuska u samoj dvorani nije izazvala ni najmanji sigurnosti ispad, ali ponovno se izvan dvorane dogodilo i neželjeno “treće” poluvrijeme.

Na izlazu iz Novog Sada, prije Veternika, dogodio se nešto iza 20 sati težak huliganski izgred, motiviran mržnjom prema hrvatskim navijačima koji su se vraćali s utakmice svojim kućama. Dvadesetak napadača zasulo je kamenjem i ciglama kolonu vozila s hrvatskim registarskim oznakama.

- Bilo je užasno. Odjednom su se stvorili pokraj auta. Bili su maskirani s kapuljačama na glavama i medicinskim maskama preko usta i nosa. Odjednom su počeli bacati kamenje i vigle. Uplašila sam se, mislila sam da sam gotova. Jedan kamen me pogodio u vrat. Ubrzali smo do prve benzinske i stali. Srećom, uspjeli smo se izvući bez težih ozljeda, ispričala je Renata Bičanić iz Županje, dok je njezina prijateljica Dragana Majstorović doživjela šok. Pozlilo joj je pa je intervenirala i hitna pomoć koja joj je dala injekciju za smirenje.

U vozilima je bilo 20-ak hrvatskih državljana, od kojih su neki u ovoj klasičnoj sačekuši i lakše ozlijeđeni. Razbijena su tri automobila iz Osijeka, dva iz Zagreba i jedan iz Županje, a jedno vozilo napadnuto je čak i sjekirom. Novosadska policija izašla je na mjesto događaja i obavila očevid.

- Prvo su nas zasuli kamenjem s udaljenosti od 3-4 metra, a onda je jedan prišao do samog automobila i raspalio sjekirom po vjetrobranskom staklu. uspio sam naglo smotati udesno i udariti ga tako da sam ga odbacio od automobila i potom ubrzao što dalje od mjesta napada - rekao nam je napadnuti Osječanin.

Prema prvim informacijama, liječnička pomoć u novosadskoj bolnici pružena je dvojici hrvatskih navijača, a jedan od njih je 34-godišnji Nikola Jozić iz Zagreba, kojega je komad betona promjera 20-tak centimetara pogodio u glavu. Liječnici su mu šivali glavu.

U cijeloj priči oko ovog huliganskog i kukavičkog napada vrijedi istaknuti i gestu vlasnika bezninske postaje Novocom Avia Miloša Jakšića, koji je svim Hrvatima koji se zaustavili na njegovoj psotaji nakon napada ponudio pomoć, te ih počastio pićem.

Prije utakmice, dok su gradskim ulicama tražili dvoranu SPENS, isto se dogodilo još dvojici hrvatskih navijača, čiji je automobil zasut kamenjem. Dvojac je ipak neozlijeđen došao do dvorane i stigao uživo pogledati hrvatsku pobjedu.

Hrvatska će od petka svakako igrati u beogradskoj Areni, i već postoje sumnje i bojazan zbog mogućih novih incidenata i sukoba navijača. Posebice ako se u polufinalu ili finalu sastanu Hrvatska i Srbija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 16:36