FASCINANTNA KARIJERA

VIDEO: HENRY ZAKLJUČIO KARIJERU Legendarni Francuz nakon 20 godina rekao zbogom nogometu

 AFP

Nakon 20 godina profesionalnog bavljenja nogometom, legendarni francuski napadač Thierry Henry (37) zaključio je igračku karijeru i od sada će raditi kao stručni suradnik Sky Sportsa.

Henry je prije dva tjedna napustio redove New York Red Bullsa čiji je dres nosio posljednje četiri i pol godine. Već tada je bilo naznaka kako će ovaj sjajni napadač završiti svoj igrački put.

"Prije donošenja konačne odluke želio sam razgovarati sa članovima obitelji," otkrio je Henry dodavši: "Bilo je ovo nevjerojatno putovanje. Hvala navijačima, suigračima i trenerima koji su vjerovali u mene. Nadam se da ste uživali gledajući me, isto koliko sam i ja uživao dok sam igrao. Nosim sa sobom nevjerojatne uspomene, većinom dobre," kazao je.

Henry je svoje ime izgradio u Arsenalu postavši najbolji strijelac u povijesti 'Topnika'. Za Arsenal je odigrao 369 utakmica i postigao 226 golova. S klubom iz sjevernog Londona osvojio je dva engleska naslova prvaka, tri FA kupa, a 2006. je igrao finale Lige prvaka. Tijekom karijere je igrao i za Barcelonu, Juventus, te Monaco. Osvojio je ukupno 19 klupskih trofeja, a u dresu francuske reprezentacije je bio svjetski (1998) i europski prvak (2000). Za francusku vrstu je odigrao 123 susreta i postigao 51 gol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:18