UOČI UTAKMICE S GRČKOM

VIDEO: LOVREN STIGAO U ZAGREB I OTVORIO DUŠU 'Samo bih volio da konačno taj crni oblak iznad mene nestane!'

 
Dejan Lovren
 Tomislav Juranović / HANZA MEDIA

Danas u podne, zajedno s kišom, u zagrebački hotel As počeli su kapati hrvatski reprezentativci. S jednom, jedinom idejom: kako premostiti prepreku zvanu Grčka.

Neki su, poslovično već, izbjegli davanje izjava, poput Marija Mandžukića i Marcela Brozovića, njima se malo potom priključio i Mario Pašalić, drugi su šmugnuli kroz sporedni ulaz, no pred diktafone i kamere spremno su stali Dejan Lovren i Ivan Perišić.

- Najbitnije je da u dvije utakmice budemo bolji, da odemo na Svjetsko prvenstvo. Igrao sam već protiv Grčke, one 2011. godine i tamo smo izgubili, bilo je jako teško. No sada smo svi puno iskusniji, nešto smo i naučili na tim pogreškama. A s obzirom da imamo strašno talentiranu generaciju, moramo taj talent i kvalitetu prenijeti na teren i riješiti Grčku. Čvrsto sam uvjeren da ćemo se plasirati u Rusiju - započeo je Lovren, koji je među "vatrene" stigao prilično načet.

Kako zdravljem, tako i psihom...

- A ono, recimo da je bilo i boljih dana. Jednostavno, ne mogu mijenjati prošlost, niti ono što se sve događalo u prethodnom razdoblju. Samo bih volio da konačno taj crni oblak iznad mene nestane, pa da stvari krenu na bolje. Nije mi lako, možda je svima to zanimljivo, ali valjda će to uskoro biti bolje.

Hrvatska je, pak, stigla do zida, kada nema pravo na najmanju pogrešku. Nema više vađenja.

- Tako je bilo i u Ukrajini, pa smo pokazali da možemo biti pravi i kada je najteže. Sve je na nama, a izbornik odlučuje o sastavu. No, osjećam da smo jaki, osjećam da možemo puno.

S novim izbornikom Dalićem?

- Ne znam kako to vama izgleda izvana, nije da baš pratim previše hrvatske medije. Ali, došao je čovjek koji od prvog trenutka vjeruje u nas, Dalić nam je dao poguranac, on je pozitivan čovjeku, a to je ono što nam u ovom trenutku treba. Molio bih i vas da budete pozitivniji, mi smo samo igrači, ne odlučujemo o stvarima koje se događaju iza pozadine, ali trebamo vašu pomoć. Nije sve baš tako negativno - zaključio je Lovren.

Ivan Perišić je stupio u naponu forme za Inter, ali bez prave, partije u njegovu stilu u ovim kvalifikacijama.

- Znamo što želimo, svi priželjkujemo pobjedu u prvoj utakmici koja bi nam olakšala uzvrat u Grčkoj. Njihova je jača strana defanziva, ali i mi imamo jaka oružja prema naprijed, i baš stoga vjerujem da ćemo već u prvoj utakmici riješiti pitanje prolaska na Mundial - tvrdi krilni napadač, zaključivši da su "vatreni" spremni.

- Novi izbornik je donio neke nove odluke, u Ukrajini je to izgledalo dobro, premda uopće nije bilo lagano. Puno nas je još jučer igralo prvenstvene dvoboje, nema mnogo vremena, ali za Grčku ćemo biti spremni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:07