SPORA BIROKRACIJA

VIDEO: NESUĐENI VATRENI Sertić čeka dozvolu Fife i poručuje Kovaču: 'Nemojte me zaboraviti!'

'S igračima sam se upoznao poslije susreta sa Srbijom, jasno da pratim sve što se događa, tako i doigravanje s Islandom. Uvjeren sam da je Hrvatska izboriti Brazil'
 AFP

U nedjelju je potencijalni hrvatski reprezentativac Gregory Sertic, Francuz i s našim državljanstvom, postigao vodeći pogodak za Bordeaux na gostovanju kod Nice: u 31. minuti desnom je nogom raspalio povratnu loptu i mat je bio neizbježan premda je distanca bila velika, gotovo 30 metara. U međuvremenu je Obraniak povećao vodstvo, a konačnih 1:2 postavio je nesuđeni član Vatrenih, Argentinac hrvatskih korijena Dario Cvitanich.

- Ovo mi je drugi gol u 12 kola prvenstva, prvi sam zabio Lorientu, također u gostima, završilo je 3:3. Sigurno bih bio efikasniji da mjesec dana nisam mirovao zbog ozljede gležnja u sudaru s Cavanijem na Superkupu...

Sertic i dalje strpljivo čeka dozvolu Fife za nastup u hrvatskom dresu:

- Znam da je HNS poduzeo i napravio sve, ne znam zašto se mora toliko čekati. Ali nema problema, lakše je jer se nadam povoljnom rješenju.

Nada se i pozivu novog izbornika Nike Kovača:

- Vjerujem da me neće zaboraviti. S igračima sam se nakratko upoznao poslije zagrebačkog susreta sa Srbijom, jasno da pozorno pratim sve što se događa, tako i doigravanje s Islandom. Uvjeren sam da je Hrvatska mnogo bolja i da će izboriti put u Brazil, iako se nikad nikoga ne smije podcijeniti.

Sertić u Bordeauxovoj koncepciji 4-4-2 igra veznog, polulijevo. Iznimno je motoričan, jak i tehnički. Profil kakav se Kovaču oduvijek dopada budući da je i sam iz te zone djelovanja. Neće valjda centrala u Nyonu ispisati 'NE’? Bilo bi to zaista neugodno iznenađenje i za Savez i za dečka čiji djed Milan potječe iz okolice Brinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:52