ŠOKIRALI POLICIJU I GRAĐANE

VIDEO: 'NISI MOGAO IZAĆI IZ VODE DA TI NEČIJA RUKA NE ZAVRŠI NA STRAŽNJICI' Strašne optužbe iz Švicarske na račun navijača Dinama

Švicarski mediji pišu da su navijači Dinama jučer divljali i seksualno napastovali žene u Bernu. Tamo je igrana utakmica protiv Young Boysa (1-1). Policija ih je pratila gradom, građani Berna su u šoku, a o navijačima Dinama ponovno se piše kao o huliganima s reputacijom agresivaca.
 CROPIX, 20Minuten

Švicarski mediji opširno se bave sramotnim ponašanjem Dinamovih navijača u Bernu optužujući ih za seksualno uznemiravanje žena u rijeci kod mosta Altenbergsteg u Bernu. Dinamovci su se u Švicarskoj našli jer je jučer igrana utakmica protiv Young Boysa, koja je završila neriješeno.

Portal 20 Minuten jutros izvještava da se oko 200 navijača Dinama okupilo prije utakmice, da su svi uglavnom bili obučeni u crno i da su pili u kafiću Trybholz-Bar. Atmosfera je, kažu im svjedoci, cijelo vrijeme bila agresivna i glasna.

No najgore je bilo što su, kako im tvrde neke čitateljice, navijači uznemiravali žene koje su se kupale blizu tog kafića.

- Nisi mogao izaći iz vode a da ti nečija ruka ne završi na stražnjici - kazala je jedna Švicarka za 20 Minuten.

Više žena je, bez obzira na dob ili na to jesu li bile u kupaćem kostimu ili obučene, doživjelo seksualno uznemiravanje i dodirivanje od strane navijača, navodi se.

Jedan od njih je gospođi u 50-im godinama vikao da mu "popuši k***" i pritom se držao za međunožje. Ostatak skupine se na to puknuo smijati.

- Nešto tako odvratno još nisam doživjela. Odmah sam pozvala policiju - rekla je čitateljica. Nakon toga je otišla s mjesta divljanja, kao i mnogi prolaznici.

Policija je za 20 Minuten potvrdila da su dobili dojavu o uznemiravanju i divljanju navijačke skupine kod mosta Altenbergsteg u Bernu. Nakon dojave su otišli do mosta, a čak su pripremili i specijalni tim za dijalog koji zna hrvatski jezik, da bi im pomogli reagirati.

- Policija je sad pojačana po cijelom gradu - potvrdio je glasnogovornik Christoph Gnägi.

Pola sata prije sinoćne utakmice, navijači Dinama su marširali gradom prema stadionu. Policija ih je pratila, a marširanje je prekršilo zakon jer im je grad, kažu u policiji, naglasio da im je zabranjeno takvo marširanje i okupljanje.

20 Minuten potom navodi da su navijači Dinama inače "poznati po sklonosti nasilju". Navode i da je u petak UEFA pokrenula postupak protiv kluba zbog lošeg ponašanja navijača.

- Osobit 'ugled' u tome ima huliganska navijačka skupina "Bad Blue Boys" - zaključuje 20 Minuten. Objavili su i snimke koje možete pogledati na OVOJ poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:42