PROTIV BARCE ZA NASLOV

VIDEO: ODBAČENO DIJETE KREIRALO SENZACIJU Morata odveo Juventus u finale LP!

Cristiano Ronaldo zabio je za vodstvo Reala u 23. minuti iz penala, dok je za Juventus u 57. minuti izjednačio 'odbačeni sin' Kraljevskog kluba, Alvaro Morata

Nogometaši Juventusa izborili su finale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju polufinala na Santiago Bernabeu odigrali 1-1 protiv Real Madrida i tako obranili prednost 2-1 iz prve utakmice.

Real je poveo u 23. minuti golom Cristiana Ronalda iz jedanaesterca, a izjednačio je Alvaro Morata u 57. minuti. 'Kraljevski klub' je dominirao praktički cijelu utakmicu. Imao je niz sjajnih prilika, posebno u prvom poluvremenu, a njegovi igrači uputili su 20 udaraca prema suparničkim vratima. No, to nije bilo dovoljno. Juventus je pak iz praktički jedine prave prilike stigao do gola koji ga je odveo u finale, prvo nakon 2003. kada je u završnom susretu na Old Traffordu nakon izvođenja jedanaesteraca izgubio od Milana.

Juve će u finalu 6. lipnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu igrati protiv Barcelone koja je u utorak u uzvratnom dvoboju izgubila u Munchenu od Bayerna 2-3, no prošla je dalje zbog 3-0 pobjede iz prve utakmice.

Za oba kluba bit će to osmo finale Kupa i Lige prvaka. Torinska 'Stara dama' je u dosadašnjih sedam finala dva puta bila prvak Europe (1985, 1996), a pet puta je poražena (1973, 1983, 1997, 1998, 2003), dok je Barcelona u sedam finala četiri puta pobijedila (1992, 2006, 2009, 2011), a tri puta izgubila (1961, 1986, 1994).

Real je silovito krenuo u susret i mogao je do vodstva već u 36 sekundi, no Gareth Bale je nakon Marcelova ubačaja pucao glavom preko gola. U šestoj minuti zaprijetio je i Karim Benzema, no i njegov udarac je završio preko gostujućih vratiju. U 20. minuti Bale je sjajno opalio sa 20-tak metara, no Gianluigi Buffon je 'iščupao' loptu iz samog kuta. Dominacija 'Kraljevskog kluba' rezultirala je vodstvom u 23. minuti, a pogodak je iz jedanaesterca postigao Cristiano Ronaldo. Bio je to njegov 77. pogodak u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta' čime se izjednačio na vrhu ljestvice s Lionelom Messijem. Kazneni udarac je skrivio Chiellini oborivši Jamesa Rodrigueza.

Real je mogao povećati vodstvo u 28. minuti nakon brze kontre, no Ronaldo je umjesto udarca izabrao asistenciju i pogrešno dodao. U 30. minuti nakon kornera je opasno pucao Benzema, no Buffon je ponovo bio siguran. U samoj završnici prvog poluvremena domaćin je propustio još jednu odličnu priliku. Bale je dugačkom loptom uposlio Ronalda koji je snažno pucao iz kosa, ali je lopta pogodila vanjski dio mreže.

Real je u prvom dijelu imao 13 udaraca prema suparničkim vratima, dok je Juve samo jednom ugrozio suparnička vrata i to kada je Vidal u 15. minuti pucao sa 20-tak metara, a Casillas u svom 150. nastupu u Ligi prvaka oranio.

Talijanski prvak je u nastavak susreta ušao aktivnije i u 50. minuti vrlo lako je mogao izjednačiti, no Claudio Marchisio je sa 18 metara pucao pored gola. Daleko bolju igru Torinezi su okrunili izjednačenjem u 57. minuti, a strijelac je bio Alvaro Morata, koji je tako svom bivšem klubu zabio i drugi pogodak, nakon što je bio strijelac i u prvom susretu u Torinu. Nakon poravnanja rezultata očekivano je uslijedio pritisak Reala, međutim sve je moglo biti gotovo u 69. minuti kada je Marchisio izbio sam ispred Casillasa, no 'sveti Iker' je spasio Real.

Do promjene rezultata je moglo doći u 72. minuti, no Bale je nastavio s promašajima. Ovoga puta glavom je pucao preko gola. Tri minute kasnije Velšanin je još jednom zaprijetio, no ponovo preko gola. U posljednjih deset minuta uslijedila je opsada Juventusovog gola, no više nije bilo promjene rezultata.

REAL MADRID - JUVENTUS 1-1

MADRID. Stadion Santiago Bernabeu - 78.500 gledatelja; Sudac: Jonas Eriksson (Švedska);

Strijelci: 1-0 Ronaldo (23-11m), 1-1 Morata (57)

Žuti kartoni: James, Isco / Tevez, Lichtsteiner

Crveni kartoni:

REAL MADRID: Casillas - Carvajal, Varane, Marcelo - James, Kroos, Isco - Bale, Benzema (od 69. Hernandez), C. Ronaldo

JUVENTUS: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Pogbab (od 90. Pereyra), Pirlo (od 79. Barzagli), Marchisio - Vidal - Tevez, Morata (od 86. Llorente)

Prijenos uživo

Kraj utakmice, Juventus je u finalu Lige prvaka!

88. minuta - Pogba je mogao odvesti Juventus u Berlin, ali pucao je ravno u Casillasa.

87. minuta - Bernabeu više zviždi nego bodri svoju momočad dok navijači Juventusa osokoljeni panikom u redovima Reala pjevaju...

84. minuta - Ušao je Llorente umjesto Morate, a igrači Reala napadaju u sve većoj u panici...

79. minuta - Kod Juventusa izlazi Pirlo, ulazi Barzagli.

70. minuta - Morata propustio priliku utakmice!!! Nakon sjajne lopte Vidala izašao je Španjolac u dresu Juvea sam pred Casillasa koji brani njegov udarac!

69. minuta - James je uputio opasan udarac s dvadeset metara, ali po tko zna koji put danas lopta prolazi malo pokraj okvira gola.

67. minuta - Izlazi Benzema, ulazi Hernandez za Real.

62. minuta - Bale zapucao zicer! Odlično je petom James dodao za Marcela, ovaj s lijeve strane u bacio u sredinu, a Bale s nekoliko metara pucao pokraj vratnice!

57. minuta - GOOOOL!!! Juventus je izjednačio golom Morate! Nakon gužve u kaznenom prostu Pogba je glavom uputio loptu na 12-13 metera, Morata je primiro prsima i lijevom nogom zabio za 1-1!

51. minuta - Juventus je ozbiljnije krenuo u drugo poluvrijeme - Marchisio je snažno pucao s više od dvadeset metera, no lopta prolazi malo pored vratnice!

Poluvrijeme: Nakon prvog dijela Real zasluženo vodi, makar iz donekle diskutabilno dosuđenog penala na Jamesu. Kraljevska momčad silovito je krenula u utakmicu, nabila presing koji su gosti teško pratili te stvorila barem pet, šest dobrih šansi. No, realizacija je zaostala za željom te je Ancelotti još uvijek daleko od smirenog čovjeka na klupi...Za Juve je Vidal jednom dobro pucao, bilo je par ubačaja iz kornera, ali sve jalovo naspram Reala.

44. minuta - Ponovno pada James u šesnaestercu, ovaj put da se pridigne samo po žuti karton za simuliranje. Ne možemo se oteti dojmu da je i prvi puta, kad je dosuđen penal, Kolumbijac bio na granici simuliranja.

41. minuta - Trese se mreža Buffona, ali s vanjske strane! Ronaldo je s dvadeset metara pucao lijevom nogom, neki od navijača već skočili, ali rezultat je ostao isti. Odmah nakon toga i Benzema je propustio šansu, dok Ancelotti ne može vjerovati da ne vodi s 2-0....

29. minuta - Velika šansa za Real! Ronaldo je na deset metara izbacio Lichtsteinera lijepom varkom i zatim išao na dodavanje umjesto da sam završi akciju. Asistencija je završila na glavi igrača Juvea i od drugog gola - ništa.

23. minuta - GOOOOL!!! James iznudio, Ronaldo pogodio! S ovim rezultatom Real ide prema Berlinu i finalu LP-a!

22. minuta - Penal za Real!!! Chiellini je malo taknuo Jamesa koji pada kao pokošen!

20. minuta - Strašno je navalio Real na gol Buffona, prijete baš sa svih strana. Sad je Bale ljevicom opalio s dvadeset metara, a vratar Juventusa paradom brani njegov udarac.

14. minuta - I Juventus je imao svoju šansu - Vidal se oslobodio pratnje na dvadesetak metera i lijevom nogom pucao u donji lijevi kut Casillasa koji brani ovaj pokušaj.

11. minuta - Ronaldo je iz slobodnog udarca opalio svoju famoznu raketu, ali je netko iz živog zida promijenio njen pravac te je prohujala malo iznad prečke i Buffona.

6. minuta - Velika šansa za Real! Benzema je primio loptu nekoliko metara od gola okrenut leđima, malo tehnicirao, okrenuo se, oslobodio za udarac i - ljevicom poslao loptu na drugi red tribina.

1. minuta - Jedva je prošlo pola minute, a Bale je već zaprijetio glavom na ubačaj Marcela - lopta je prošla pola metra iznad prečke Buffona.

Utakmica je počela!

Real Madrid nalazi se pred ne baš lakim zadatkom - na Santigao Bernabeu moraju nadoknaditi gol zaostatka iz Torina kako bi ušli u finale Lige prvaka. Doduše, ovaj put su jači za oporavljenog Benzemau, ali i "Staroj dami" se vratio mladi Francuz Pogba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:49