ROBBEN IH IZBACIO

VIDEO, Rakitić: Čim prije zaboraviti Bayern i Kup

 AP

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić sudjelovao je svih 120 minuta u polufinalu DFB Pokala u kojem je njegov Schalke u Gelsenkirchenu poražen od Bayerna 1-0.

Gol odluke na Veltins Areni novim je majstorstvom postigao Arjen Robben. U 112. minuti susreta nizozemski je nogometaš soloprodorom pretrčao 70-ak metara, ušao u kazneni prostor po desnoj strani, fintom izbacio iz ravnoteže Moritza te lijevom nogom pogodio daljnji kut gola Manuela Neuera za veliki plasman Bavaraca u finale natjecanja u kojem će igrati protiv bremenskog Werdera.

Rakitić je na mjestu zadnjeg veznog pružio novu dobru partiju, te je u nekoliko navrata udarcima iz daljine prijetio gostujućoj momčadi. Ipak, precizan nije bio, te se njegov klub sada okreće Bundesligi na čijoj ljestvici zauzima drugo mjesto s bodom manje od Bayerna (56-55). Slijedi mu teško gostovanje kod trećeplasiranog Bayera (53 boda), momčadi koja na svom travnjaku ima omjer od deset pobjeda i tri remija.

U osvrtu na polufinale DFB Pokala Rakitić kaže:

- Znali smo da će utakmica biti teška, a svi su mogli vidjeti da smo u drugome poluvremenu bili kompetitivni Bayernu. Da smo iskoristili svoje šanse i postigli pogodak, susret bi otišao u drugome smjeru. Pravu smo šansu za vodstvo imali početkom drugoga poluvremena preko Kevina Kuranyija.

Je li se Schalke kroz produžetak mogao okoristiti većim umorom kod Bayernovih nogometaša?

- Moglo se vidjeti da smo naporno radili, ali to se ne može reći. Minhenska je momčad u posljednjih pola sata utakmice uputila jedan jedini udarac u okvir naših vratiju. Jasno je da se nakon 110. minuta utakmice ne može biti svjež kao na njenom početku.

Je li moguće nakon ovakve intenzivne utakmice usmjeriti se prema budućnosti i koncentrirati na Bundesligu?

- Važno će biti dobro analizirati dvoboj kako u Leverkusenu ne bismo ponovili iste pogreške. Nakon toga moramo tu utakmicu ostaviti iza sebe, jer nemamo vremena za neka duga razmišljanja.





Leverkusen ove sezone sjajno igra domaće utakmice. Respektirate li ih?

- Dobri su, ali dobri smo i mi. Nadam se da ćemo, unatoč tomu što smo morali igrati produžetak protiv Bayerna, biti spremni za njih.

Utakmica u Leverkusenu igra se u subotu u sklopu 28. kola njemačkog nogometnog prvenstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 07:50