MIRAN PROSVJED BBB-a

VIDEO Raspjevani Boysi poručili Mamiću: Nećeš razbojniče!

Oko tri tisuće navijača bučnim je prosvjedom bez incidenata iznijelo svoje neslaganje aktualnom vladom kluba iz Makismira
 Alen Lesički

ZAGREB - Kad se mijenjalo ime Dinamo bio sam na fronti. Trebalo je tada braniti zemlju - pričao nam je Darko Zlodi, vukovarski branitelj i bivši logoraš sat vremena uoči početka skupštine Dinama kojoj je htio nazočiti kao član kluba. Uzeo je trenutak i nastavio:

- Na onoj promjeni iz HAŠK-Građanski u Croatiju bio sam član te iste skupštine. I jedini koji je bio protiv promjene jer sam htio Dinamo. A bilo je tada puno većih njuški od ovih što su danas na stadionu - evocirao je uspomene Zlodi. Sat vremena kasnije, Zlodi i Gradimir Mordej članovi inicijative “Zajedno za Dinamo” zaustavljeni su u namjeri da dođu do skupštine. Čuvari su dobili naredbu da se gore nitko ne pušta.

- Ali, pozvao nas je Mirko Gjurašin, predsjednik nadzornog odbora kluba - uvjeravao je tandem iz inicijative zaštitara koji je otišao po instrukcije. Ipak, vrata su ostala zaključana.

- Strpite se malo. Nakon skupštine će tajnica uzeti materijale koje ste htjeli predati skupštinarima - rekao je zaštitar. Zlodi se zahvalio, okrenuo se prema navijačima i nemoćno slegnuo s ramenima. Nakon četrdesetak minuta pjesme zatražio je megafon.

- Hvala vam svima što ste došli i pokazali ljubav prema klubu! Htjeli smo, kao članovi kluba, jer to je naše legalno pravo upozoriti na primjedbe, ali nisu nam dozvolili da uđemo u skupštinu. Ovo što smo pripremili će doći do njih - rekao je Zlodi i zajedno s njima zapjevao “Dinamo ja volim”, obavijestio policiju da skup ovim činom završava i dostojanstveno se pokupio sa stadiona.

Nije radio probleme. Nisu ih radili niti onih tri tisuće navijača Dinama koji su se okupili ispod zapadne tribine stadiona, a iza transparenta “Dinamo Svetinja” kako bi glasnicama iskazali nezadovoljstvo aktualnim radom uprave kluba na čelu sa Zdravkom Mamićem .

Pjesmu i skandiranje koje je krenulo još tamo na Borongaju, popraćeno je zavidnim pirotehničkim arsenalom. Iako su se navijači mađu sobom najviše trudili da sve bude u redu, ostaviviši na taj način specijalnu policiju besposlenu, jedna baklja je završila tamo gdje nije trebala... Na novom igralištu s umjetnom travom. Sasvim bespotrebno.

Osim transparenata, BBB su se okitili i raznoraznim porukama poput: 'Nećeš, razbojniče', 'Ološ grada mog', 'Kupi Pančevo pa igraj Jugo-ligu', 'Glas nam ne možete oduzeti', 'Vratite nam Dinamo'. Nakon 40 minuta skandiranja i pjesme, okupljeni su se razišli. Nešto kasnije počeo je show na skupštini...

Osnovana Udruga navijača Dinama sudionika Domovinskog rata

Od ‘ulice’ i od navijača ispod zapadne tribine javno izrečeni “J’accuse” - optužujem, Mamić i svi skupštinari odbacili su civiliziranim tonom. U obranu Mamićeve vizije vođenja kluba biranim su riječima govorili Boris Stepinac, Ivica Vidović, Mirko Đurašin...

Posebna je priča istup gospodina Stjepana Kezerića, umirovljenog bojnika, koji je, kao protutežu pobunjenim navijačima inicirao osnivanje Udruge navijača Dinama sudionika Domovinskog rata.

- Cilj nam je dati podršku Zdravku Mamiću i gospodinu Barišiću koji vode klub na najbolji način. Oni imaju našu podršku, a želimo razgovarati s onim dečkima vani i smiriti strasti na dobrobit svih koji vole Dinamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:55