OPROŠTAJ OD MADRIDA

VIDEO: RAUL OPET ZABIJA KAO KAPETAN REALA 'Ronaldo mi je dao svoju sedmicu, a Casillas vrpcu'

 AFP

U tradicionalnoj prijateljskoj utakmici koja se godišnje igra u čast bivšeg dugogodišnjeg predsjednika Real Madrida Santiaga Bernabeua nogometaši "kraljevskog kluba" su savladali katarski Al-Sadd s 5-0...

Glavni protagonist večeri bio je legendarni bivši Realov kapetan Raul Gonzalez. Kako bi odao počast Raulu, Real je pozvao upravo njegov aktualni klub da bude dio ove utakmice, a danas 36-godišnji napadač odigrao je po jedno poluvrijeme za obje momčadi.

Susret je Raul započeo u Realovom dresu, Iker Casillas mu je predao kapetansku vrpcu, a Cristiano Ronaldo privremeno mu je ustupio njegov dres s brojem 7 koji je on nekad nosio. I da susret ostane još u boljem sjećanju za Raula upravo je on zabio vodeći gol za "kraljevski klub" sjajnim udarcem u bliži kut, te je pozdravljen ovacijama cijelog stadiona.

- Nije mi mogla biti odana počast na bolji način. Igrao sam pred punim stadionom i ponovo u dresu Real Madrida. Bilo je divno, želim zahvaliti svim navijačima koji su došli i pokazali mi svoju privrženost. Gledao sam na semafor i nadao se da te minute nikad neće proći. Svi su mi iskazali dobrodošlicu, Cristiano mi je dao svoj dres, a Casillas kapetansku vrpcu. Činjenica da je kralj Španjolske bio ovdje je veliko iznenađenje koje me ispunilo ponosom. Bit ću vječno zahvalan, bilo je veoma posebno – rekao je Raul, igrač koji je boje Reala branio između 1994. i 2010. godine prije transfera u Schalke, te je u tom periodu s 323 gola zaslužio epitet najboljeg klupskog strijelca u povijesti.

Dodajmo i da je hrvatski reprezentativac Luka Modrić odigrao prvih 45 minuta u ovom susretu.

Trofeo Santiago Bernabeu:

Real Madrid - Al-Sadd 5-0 (Raul 22, Isco 59, Benzema 79-11m, Jese 82, 87)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:13