VELIKO IZNENAĐENJE

VIDEO: SEVILLA ŠOKIRALA BARCELONU Nema Messija, nema pobjede! Bivši Rakitićev klub oštro kaznio Katalonce

Nogometaši Seville nanijeli su Barceloni drugi ovosezonski poraz u španjolskom prvenstvu u sklopu 7. kola. Na svom Sanchez Pizjuanu Andalužani su slavili s 2:1.
 AFP

Junak susreta bio je Michael Krohn-Dehli koji je u 52. minuti zabio prvi gol na susretu, dok je u 58. minuti asistirao Vicenteu Iborri za 2:0. Valja reći kako je Barcelona usprkos izostanku ozlijeđenog Lionela Messija bila bolja veći dio susreta, posebice u prvom dijelu, ali je propustila iskoristiti puno sjajnih prilika.

Isto tako treba spomenuti kako Katalonci nisu imali niti sreće budući su okvir gola gađali u tri navrata.

Izdvajamo situaciju iz 23. minute kada je lopta nakon Neymarovog slobodnog udarca nevjerojatno plesala po gol liniji.

Upravo je Brazilac u 73. minuti zabio jedini gol za Barçu iz sumnjivo dosuđenog jedanaesterca. Vratar Rico pogodio je stranu, ali nije i zaustavio loptu.

Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta protiv bivšeg kluba čije je boje branio između 2011. i 2014. godine.

Sevilli je ovo bila tek druga ovosezonska pobjeda i prva nad Barcelonom od sezone 2006/07. Barcelona sada ima pet pobjeda i dva poraza. Ujedno, to je i prva pobjeda Unaija Emeryja nad Barcelonom otkako vodi Sevillu, a ovo mu je bila 20. utakmica protiv Katalonaca.

Rakitić je imao nekoliko zapaženih dodavanja, ali njegovi suigrači nisu uspjeli svladati odličnog Rica. U 89. minuti Rakitić je pokušao postići izjednačujući pogodak, ali je njegov udarac s 15-ak metara završio u domaćem bloku, a isto se ponovilo i dvije minute poslije, kad je bivši kapetan Seville pucao s 20-ak metara.

Barcelona je s 15 bodova na 3. mjestu španjolske Primere s bodom zaostatka za vodećim Villarrealom koji ima utakmicu manje. Sevilla je drugom pobjedom u sezoni skočila na 10. mjesto s 8 bodova.

U subotu su na rasporedu još četiri utakmice 7. kola španjolskog prvenstva, a sastaju se: Granada - Deportivo (18.15 sati), Espanyol - Sporting Gijon (20.30), Las Palmas - Eibar (22.00) i Malaga - Real Sociedad (22.00).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 17:14