CAPITAL CUP

VIDEO: SUNDERLAND - MANU 2-1 United izgubio tri službene utakmice zaredom nakon 13 godina

Nogometaši Manchester Uniteda nastavili su turobnu sezonu porazom u gostima kod Sunderlanda 2-1 u prvoj polufinalnoj utakmici Capital One Cupa

Prvi puta nakon svibnja 2001. godine Manchester Uniteda je pretrpio tri uzastopna poraza u službenim utakmicama. Prethodna dva su se momčadi menadžera Davida Moyesa dogodila na Old Traffordu, prvo u prvenstvu protiv Tottenhama 2-1, a onda u FA Cupu istim rezultatom protiv Swanseaja.

Za razliku od tog poraza, koji je značio i eliminaciju iz jačeg i renomiranijeg engleskog kupa, ManU u Capital One Cupu ipak može do finala, jer mu ostaje uzvrat protiv Sunderlanda 22. siječnja na Old Traffordu.

United je i protiv Sunderlanda, baš kao i protiv Swanseaja, igrao bez dvojice najboljih napadača, Robina van Persieja (bedreni mišić) i Waynea Rooneyja (prepona), ali slaba je to utjeha za navijače ''crvenih vragova''.

Domaćin je poveo baš prije odlaska u svlačionice na odmor. Ryan Giggs uklizao je u pokušaju da izbije loptu ispred Phila Bardsleyja koji je bio spreman loptu iz neposredne blizine ugurati u mrežu. Učinio je to umjesto njega Giggs i tako autogolom postavio 1-0 na semaforu.

Gosti su izjednačili u 52. minuti, kada je Nemanja Vidić poentirao glavom nakon kornera kojeg je izveo Cleverley.

Domaćin je pobjednički gol postigao u 64. minuti, kada je Fabio Borini preciznim udarcem pod gredu s bijele točke razgalio domaće navijače. Bio je to vrlo sumnjivi kazneni udarac, dosuđen zbog prekršaja Cleverleyja nad Johnsonom. Sumnjiv jer je kontakt bio minimalan, ako je uopće i postojao.

U drugom polufinalnom paru, prvu utakmicu će u srijedu odigrati Manchester City i West Ham.

Capital One Cup, polufinale, prva utakmica:

Sunderland – Manchester United 2-1 (Giggs 45+2 – ag, Borini 64 – 11m / Vidić 52)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:48