NA STADION U CRNOM

VIDEO: U SPOMEN NA VRATARA Navijači sa 2.000 ruža odaju počast Turini, Dinamo i AIK 13. svibnja igraju u Švedskoj

 CROPIX/www.aftonbladet.se/

Derbi švedskog nogometnog prvenstva između AIK-a iz Stockholma i IFK-a iz Goteborga ipak će biti odigran u ponedjeljak prema ranije predviđenom rasporedu, a navijači AIK-a pripremaju se odati počast iznenada preminulom vrataru svoje momčadi Ivanu Turini koji je umro u snu u četvrtak ujutro.

Neslužbeno doznajemo da će se utakmica između zagrebačkog Dinama i švedskog AIK-a odigrati 13. svibnja u Stockholmu.

- Ivan je napustio naš gol prerano; napustio je naš klub prerano i prerano je napustio svoju obitelj, objavila je jedna od AIK-ovih navijačkih skupina Sol Invictus koja je pozvala sve navijače da u ponedjeljak na utakmicu dođu odjeveni u crno.

Sve AIK-ove navijačke udruge objavile su i kako su naručile 2,000 crvenih ruža koje će položiti iza gola ispod sjeverne tribine.

- Tijekom zagrijavanja ruže ćemo položiti iza gola na sjevernoj strani. Zajedno ćemo napraviti more ruža oko Ivanova mjesta u AIK-u, mjesta na kojemu je osvojio naša srca", dodali su iz Sol Invictusa.

AIK-ovi navijači posebno koreografiju u spomen na Turinu pripremaju za 27. minutu utakmice, jer je naš vratar nosio taj broj na dresu.

Turina je bio vrlo omiljen među navijačima AIK-a koji na ulazu u klupski trening-centar u Karlbergu od četvrtka ujutro pale svijeće, te polažu navijačke šalove, cvijeće i fotografije u sjećanje na tragično preminulog vratara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:36