UŽIVO OD 21.05h

Video: Villarreal šokirao Lovrenov Liverpool! Srna i društvo uzaludno su protestirali

 Reuters / Heino Kalis

-----------------------------------------------------------

ŠAHTAR - SEVILLA 2:2 (Marlos 23', Stepanenko 36'/ Vitolo 6', Gameiro 82'-11m)

Šahtar: Pjatov; Kučer, Ismaily, Srna, Mališev, V. Kovalenko, T. Stepanenko, Rakickij, Marlos, Taison; Ferreyra

Sevilla: Soria; Mariano, Carrico, Rami, Escudero; Krychowiak, N'Zonzi, Vitolo, Banega, Konopljanka, Gameiro

VILLARREAL - LIVERPOOL 1:0 (Adrian 90+2')

Villarreal: Asenjo - Mario Gaspar, Bailly, Victor Ruiz, Jaume Costa - Dos Santos, Pina, Bruno Soriano, Suarez - Soldado, Bakambu

Liverpool: Mignolet - Clyne, K. Toure, Lovren , Moreno - Lucas, Allen - Milner, Coutinho, Lallana - Firmino

U prvim polufinalnim utakmicama Europske lige Villareal je kod kuće pobijedio Liverpool s 1-0, dok su Šahtar i Sevilla odigrali 2-2. Uzvrati su za sedam dana u Sevilli i Liverpoolu.

U Lavovu su Šahtar i branitelj naslova Sevilla odigrali 2-2 u utakmici u kojoj je Sevilla povela, Šahtar preokrenuo, da bi osam minuta prije kraja španjolska momčad ipak izbjegla poraz.

Poveli su gosti već u 6. minuti kada je Vitolo iz blizine ispod ukrajinskoga vratara pogodio mrežu. Šahtar je uspio preokrenuti već u prvom poluvremenu zahvaljujući svom Brazilcu Marlosu. On je u 23. minuti iskoristio dubinsko proigravanje Rakitskog i izjednačio na 1-1, a u 36. minuti je s lijeve strane naciljao glavu Tarasa Stepankenka koji dovodi Šahtar u vodstvo. U 81. minuti je dosuđen kazneni udarac za Sevillu nakon što je Ferreyra srušio Vitola, a Kevin Gameiro je precizan s "bijele točke" za konačnih 2-2. Darijo Srna je odigrao cijelu utakmicu za Šahtar, dok je Eduardo ušao u igru u sudačkoj nadoknadi.

Dvoboj na stadionu Madrigal u Villarealu počeo je na sjajan način - odavanjem počasti poginulim navijačima Liverpoola u Hillsboroughu prije 27 godina. I na terenu je bilo miroljubivo, strijelci se nisu iskazali, a najveću priliku propustio je napadač Redsa Roberto Firmino koji je u 65. minuti pogodio vratnicu.

I kad se činilo da će susret završiti bez golova, u drugoj minuti sudačke nadoknade za Španjolce je zabio Adrian Lopez na dodavanje Denisa Suareza. Dejan Lovren je odigrao svih 90 minuta za Liverpool.

PRIJENOS UŽIVO

90+3' - Završene su utakmice. Šahtar i Sevilla remizirali su 2:2, dok je Villarreal slavio protiv Liverpoola s 1:0!

90+2' - GOOOL! Villarreal je zabio preko džokera s klupe - Adriana. Kakav šok za Liverpool!

88' - Najbolja prilika na utakmici. Bakambu je izbio sam pred Mignoleta, a Liverpoolov vratar sjajno se ispružio i obranio vršcima prstiju.

82' - GOOOL! Sevilla je izjednačila na 2:2. Zabio je Gamiero iz jedanaesterca koji je izborio Vitolo nakon faula Ferreyre. Nakon dosuđenog penala uslijedili su veliki protesti Šahtarovih igrača predvođenih kapetanom Srnom, ali uzalud.

79' - Utakmice ulaze u same završnice. Na El Madrigalu je sve više nervoze i prekršaja.

73' - U ovim trenucima Liverpool je opasnija momčad na travnjaku. Stvaraju se gužve u šesnaestercu domaćina, ali nedostaje pravi udarac.

65' - Opet se trese vratnica, ali ovoga puta Villarrealovog gola. Pucao je Firmino iskosa s desne strane, ali Asenjo je uz pomoć vratnice uspio obraniti.

60' - Prvi žuti karton na El Madrigalu. Opomenut je Costa zbog grubog starta na Clyneu.

55' - Pucao je Gaspar iskosa s desne strane, ali lopta odlazi preko gola.

49' - Prijeti sada Liverpool preko Milnera, ali nema promjene rezultata.

46' - Krenula su druga poluvremena. Odmah na startu trese se vratnica Liverpoolovog gola nakon udarca glavom Bakambua.

45' - Završena su prva poluvremena. Šahtar vodi protiv Seville 2:1, dok Villarreal i Liverpool igraju bez golova.

36' - GOOOL! Potpuni preokret u Lavovu. Zabio je Stepanenko na asistenciju Marlosa za vodstvo Šahtara 2:1.

30' - I dalje nema golova u Villarrealu, a utakmica je ušla u nešto mirniju fazu.

23' - GOOOL! Šahtar je izjednačio, strijelac je Marlos, a asistent Rakickij koji je majstorski pronašao suigrača iz velike daljine!

22' - Opasno živi Liverpool! Pucao je Pina, ali brani Mignolet.

21' - Srna je vrlo aktivan u dosadašnjem dijelu susreta u Lavovu, izvodi slobodnjake i kornere, ali 'rudari' zasad ne mogu zabiti gol.

15' - Iako još nema golova na El Madrigalu, gledatelji gledaju dobru utakmicu. Sada je iz daljine odapeo Lucas, ali nema preciznosti u udarcu.

10' - U sjajnoj se prilici sada našao Soldado, ali nema gola.

6' - GOOOL! Vitolo je zabio kroz noge Pjatovu u Lavovu nakon asistencije Gameira, Sevilla vodi 1:0! Zanimljivo, deset od posljednjih 11 golova u svim natjecanjima Vitolo je zabio u gostima.

5' - Na El Madrigalu je u tijeku ispitivanje snaga. Sve je bilo mirno, a onda Liverpool došao u sjajnu priliku. Neometan je ostao Allen na nekih deset metara, ali je pucao ravno u vratara Asenja.

1' - Započele su obje utakmice, u Lavovu i Villarrealu.

-----------------------------------------------------------

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:33