HTV NEMA LOVE

'Volim nogomet' ipak odlazi u povijest!

Premda je 'Volim nogomet' imao odličnu gledanost HTV na čvrsta stajališta nogometa neće moći odgovoriti pozitivno. Trenutno ne postoji novac koji može namiriti glad Udruge
Zagreb, 170609.Hotel WestinPress konferencija povodom izbora novog predsjednika Udruge profesionalnih klubova prve hrvatske nogometne lige, Roberta Markulina (direktor NK Slaven Belupo).Na slici: Robert Markulin i dosadnji predsjednik Igor Stimac.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX

Nakon što je Zdravko Mamić najavio kako pod dosadašnjim uvjetima 'više nema Dinama u emisiji Volim nogomet’ i izjave Udruge kako 'Volim nogomet’ može opstati samo u drukčijim uvjetima, potpuno je jasno kako jedna krasna emisija, dakako za gledatelje, neće opstati. Tvrdo stajalište nogometa, koji traži opipljiviji novčani ekvivalent za 'glavnu ulogu’ u televizijskome programu, potpuno je shvatljivo. Kako za nogomet novca više nema gotovo nigdje, logično je da Udruga prvoligaša pokušava prodati to što ima - svoje utakmice. No prodaja proizvoda naletjela je na problem.

SVE O SPORTU PROČITAJTE NA PORTALU SPORTSKIH NOVOSTI

Premda je 'Volim nogomet’ i u svojedobnom nedjeljnom poslijepodnevnom terminu, pa večernjem i poslijepodnevnom subotnjem terminu imao odličnu gledanost, HTV, kako saznajemo, na čvrsta stajališta nogometa neće moći odgovoriti pozitivno. Ovoga časa nigdje, naime, ne postoji novac kojim bi HTV mogao namiriti glad nogometa.

Što će biti s nogometom na HTV-u, ako se ugasi emisija 'Volim nogomet’? Nestati neće, ali HNL minutaža na HTV-u bit će osjetno manja. Osim u izravnim prijenosima jedne utakmice, za što postoji ugovor, HNL će se na HTV-u u proljeće, za što također postoji ugovor, moći vidjeti još samo u emisiji koja će biti kombinacija negdašnjeg vrlo šturog Sportskog pregleda i ipak bolje Prve HNL.

Ta emisija donosila bi kratka izvješća sa svih utakmica, objavljivala bi listu strijelaca, ljestvicu fair-playa i sadržavala bi 'Oko sokolovo’. Osim ako se nešto radikalno ne promijeni. U što je vrlo teško povjerovati. Prema svim pokazateljima, prvoligašima je emisija 'Volim nogomet’, premda je bila kurentna, zbog skupe produkcije donosila minus. Hoće li HNL bez emisije 'Volim nogomet’ biti u plusu ili (i dalje) u minusu, to će se vidjeti kad se lopta zakotrlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:23