ODBIO TRANSFER

Vuković: 'Hoću u Hajduk, ne želim ispadati iz turske lige'

 Tom Dubravec / CROPIX

Pat pozicija između Andrije Vukovića i Splita se nastavlja. Vratar “crvenih” i javno je na popularnom humanitarnom malonogometnom turniru “Četiri kafića” kazao kako nije tajna da želi u Hajduk, ali to je moguće samo ako dobije slobodne papire jer klub s Poljuda ne može isplaćivati odštete za igrače.

Čelnici Splita razmišljaju drugačije, žele ga transferirati u turski Balikesirspor i inkasirati stotinu tisuća eura odštete, ili da pak ostane u Parku mladeži. No status trećeg vratara ne odgovara Vukoviću, pogotovo kada se otvara mogućnost da mu se ispuni dječački san da zaigra za Hajduk. Nikako da Vuković i Žužuli po tom pitanju nađu zajednički jezik što već prerasta u trakavicu.

- Sigurno ću promijeniti klub, ali to će biti moja želja, a ne želja drugih. Želim u Hajduk, to nije tajna. Učinit ću sve u mojoj moći da to ostvarim. Ne želim u Tursku da ispadnem iz lige, bez obzira na novac. Ili će biti po mome ili neće nikako – jasan je bio Vuković nakon završetka “Četiri kafića” gdje je još jednom (najbolji vratar turnira) pokazao kako nije za staro željezo. Ali još ga tri i pol godine ugovora vežu za “crvene” i ovisi o čelnicima kluba koji jučer nisu željeli komentirati njegov istup, vjerojatno da ne dolijevaju dodatno ulje na vatru.

A sve je puklo još ranije ove sezone kada je Vuković nakon susreta protiv Istre 1961 nezasluženo završio na tribini. Iako je bio najveći junak Splitovog proboja sve do play off runde Europske lige od prvog je postao treći vratar. Od titule najboljeg igrača doslovno preko noći završio je Vuković među prekobrojnima, a taj odnos je bila kap koja je prelila čašu.

I stoga je sada tražio više razumijevanja čelnika kluba kada mu se pojavila mogućnost da mu se u ipak kasnijoj fazi karijere (31 mu je godina) ispuni životna želja da zaigra za Hajduk. Žužuli ipak nogomet uz zadovoljstvo gledaju i kao biznis, odšteta je odšteta. A Vuković u krugovima bliskih prijatelja ponavlja kako ne želi u Tursku, u uvjerljivo posljednje plasirani klub tamošnje prve lige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:19