U19 REPREZENTACIJA

VULIĆ DOBIO NASLJEDNIKA Milin dobio u ruke generaciju najvećih talenata HR nogometa

Mladi zadarski stručnjak Ferdo Milin novi je izbornik U-19 reprezentacije! Stručna komisija HNS-a ga je predložila, a IO jednoglasno prihvatio njegov izbor na kormilo generacije koju većina stručnjaka etiketira kao najtalentiraniju generaciju HR nogometa. Ferdo Milin potpisao je ugovor do ljeta 2017. godine, a na toj će funkciji naslijediti Zorana Vulića koji je nedavno prihvatio ponudu braće Žužul za klupu prvoligaša iz Parka mladeži.

- Suvišno je išta govoriti u ovom trenutku. Pružena mi je velika čast i obaveza te se nadam da ću opravdati povjerenje HNS-a. Hvala im na tome i hvala mojem Zadru, a pogotovo Reni Sinovčiću koji mi je dao priliku da se pokažem. Da nije bilo njega, pitanje je bih li se pokazao javnosti - poručio je novi izbornik koji na dužnost stupa s prvim danom nove godine, a mladim reprezentativcima predstavit će se u siječnju na okupljanju u Rovinju, gdje će igrati dvije prijateljske utakmice koje bi trebale biti provjera za ono što ih čeka koncem ožujka. Naime, prethodnik Vulić izborio je s U-19 reprezentacijom kvalifikacijski turnir u Austriji koji nudi odlazak na Euro.

- U skupini smo s domaćinom, Italijom i Škotskom, a samo jedan ide na završni turnir. Neće biti lako, ali ne plašim se izazova. Pogotovo jer je riječ o iznimno talentiranoj generaciji - naglasio je Ferdo Milin koji iznimno cjeni prethodnika na klupi U-19 vrste.

- Na meni je da pokušam nadograditi sve ono što je Zoran Vulić postigao tijekom svog mandata u reprezentaciji - rekao je Ferdo Milin.

Inače, riječ je o jednom od najboljih stručnjaka mlade generacije hrvatskih trenera, što je ovim izborom i potvrđeno.

- Milin je mlad, poletan i ambiciozan pa ga smatram idealnim za ovu funkciju - jasan je Romeo Jozak, tehnički direktor HNS-a koji je odradio razgovore s nekoliko kandidata za Vulićeva nasljednika i odlučio se za bivšeg trenera Zadra.

- Razgovarali smo s Robertom Jarnijem i Goranom Vučevićem. Obojica su bila načelno zainteresirana za mjesto izbornika U-19 reprezentacije, ali Jarni je nedavno potisao ugovor s mađarskim Pečuhom, dok je Vučević sportski direktor Hajduka. Bilo je još nekoliko opcija, ali ova trojica su bila najozbiljniji kandidati - otkrio je Jozak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:07