SPLITSKI DERBI

Vulić: Hajduk je favorit, ali želim ih pobijediti; Krstičević: Oni imaju novac, a mi ime i probleme

 Vladimir Dugandžić /CROPIX

Zoran Vulić igra derbi u majici RNK Split (Park mladeži, 19 sati) protiv svog Hajduka na dan kad Torcida slavi 62. rođendan. Ima puno simbolike i zanimljivih sličica u tom gradskom derbiju koji izaziva veliku pozornost u Splitu. Vulić je stari trenerski lisac pa je u najavi derbija demonstrirao “pilu naopako”. Prebacio je favorita na Hajdukovu stranu.

- Hajduk je uvijek Hajduk - kaže Vulić. - Hajduk je u Splitu uvijek favorit bez obzira na to igra li se na Poljudu ili u Parku mladeži. Imamo svoje kvalitete, ali poznajemo i snagu našeg protivnika. Spremni smo za derbi.

Ispada da bi Vas zadovoljio i remi?

- Protiv Hajduka remi je pozitivan rezultat. Moramo biti svjesni protiv koga igramo. Ne smijemo biti bahati i govoriti da ćemo sigurno pobijediti Hajduk. Oni su favoriti i vjerujem da će se tako ponašati. Sad smo na dva boda razlike, s pobjedom bismo otišli na plus pet. I to nam je veliki motiv. Učinit ćemo sve da u ovoj utakmici pokušamo pobijediti.

Vulić je startao pobjedom na Kantridi, a Krstičević je kiksao protiv Istre na Poljudu.

- Nema to veze. Svaka utakmica je nova priča. Pokušat ćemo iskoristiti Hajdukove slabosti. Tko bude pametniji i spretniji, taj će slaviti. Nadam se prije svega fair i korektnoj utakmici. Volio bih da bude dobra utakmica, da ne bude nesportskog ponašanja među igračima i navijačima. Može se očekivati da će biti više Hajdukovih navijača. Uostalom, i ja sam Hajdukov navijač i bit ću to poslije ove utakmice, ali kao profesionalac ću učiniti sve da Split bude pobjednik.

Vulić ima problem sa zadnjom linijom jer ne može računati na iskusne stopere Križanca i Vidiće, a na bokovima je ostao bez Radotića i Hrgovića.

Mišo Krstičević odgovara da Hajduk nema imperativ pobjede.

- Ova momčad ne mora ništa. Bilo bi pogrešno ovoj momčadi postavljati teret imperativa. Istina da smo poljuljani zbog poraza koji nismo očekivali od Istre. Igrači to nisu primili dobro. Ali radimo kvalitetno i mi smo na putu prema cilju koji smo zacrtali.

Je li onda Hajduk favorit, kao što kaže Vulić?

- Ne zanima me što kažu u Splitu. Dobro znamo koga su sve doveli i s kojim igračima raspolažu. Mi nismo imali novca za Bellea, a oni su ga uzeli. Svatko ima svoju priču i svoj put. Oni su uložili puno više novca, a naš put je trnovitiji jer imamo mlade igrače od kojih očekujemo da nose Hajduk.

S kakvim ambicijama Hajduk dolazi na Park mladeži?

- Želimo pružiti što bolji igru. Pokušat ćemo igrati kao što smo dosad igrali u Splitu. Stvarali smo šanse, ali smo šepali u realizaciji. Nažalost, nemamo centarfora koji će zabiti 20 golova ili fantazista koji će sam riješiti utakmicu, kao što Split ima Bellea ili Dinamo Sammira. Zato je naš adut kolektiv, moramo igrati agresivno i čvrsto. Nosimo breme Hajduka i obveza nam je da otvorena i napadačka igra.

Krstičević je igrao s Vulićem osamdesetih u Hajduku, ali nisu imali trenerske okršaje. Krstičević kaže da nije nervozan zbog derbija iako je to utakmica koja može imati posljedice za kup susret koji se igra sljedeći tjedan.

Priča o papirnatim favoritima ništa ne znači. Prije derbija na staru prvenstva govorilo se da je Split favorit pa je Hajduk dobio golom Andrijaševića.

- To su takve utakmice u kojima može odlučiti jedan udarac iz daljine, prekid ili nešto treće. Važno je da u toj utakmici pružimo svoj maksimum - zaključio je Krističević.

RNK Split - Hajduk

RNK Split: Vuković - Marčić, Galović, Glumac, Glavina - Paracki - Belle, Vitaić, Pehar, Rebić - Vojnović.

Hajduk: Blažević - Vršajević, Maloča, Milović, Lima - Milić, Radošević - Oremuš, Andrijašević, Caktaš - Vuković.

Sudac: Goran Gabrilo (Split)

Park mladeži (19 sati).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 00:46