U ŽIVOTNOJ FORMI

WOLFSBURG U PETOJ BRZINI Jedini čovjek koji može malo zapapriti Bayernu je - Perišić!

Kada bi Bayern nastupao sa sedam igrača, onda bismo imali šansi - pili naopako trener Wolfsburga
 getty images

Dieter Hecking je i nakon pobjede u Hannoveru ustvrdio:

- Ne, mi nismo lovac na Bayern. Ne bih to trebao svakog vikenda ponavljati - kao mantru ponavlja trener Wolfsburga.

Vukovi su spomenutim trijumfom stigli do 29. boda , nikada u povijest nakon 14 kola nisu imali toliko bodova, ali pred njima je veliki izazov. Bayern je ipak neka druga dimenzija protekle dvije i pol sezone, uostalom, bavarske brojke su fascinantne, u 82 utakmice Bavarci su od 246 mogućih osvojili nevjerojatnih 217 bodova.

Međutim, njemačka javnost se nada da ovog puta prvenstvo neće biti riješeno već u ožujku, nego da će Vukovi uspjeti pratiti ritam Bayerna i time unijeti nervozu u Säbenner strasse. Trenutačno su na minus sedam.

- Kada bi Bayern nastupao sa sedam igrača, onda bismo imali šansi - nastavlja u defetističkom tonu trener Dieter Hecking, ali brojke ga ipak demantiraju.

Nakon tri godine Vukovi su slavili u obračunu dviju momčadi iz Donje Saske, a plod je to njegovih sjajno povučenih poteza. Naime, samo 142 sekunde po ulasku u igru Bas Dost je zabio za 2:1, a Mikeu Arnoldu je trebalo 136 sekundi za poentiranje nakon ulaska s klupe i postavljanje konačnih 3:1. Oba strijelca mogu zahvaliti briljantnom Ivan Perišiću. Hrvatski reprezentativac sjajno ih je proigrao i njima je tek preostala egzekucija. Bila je to Perišićeva subota, jer je i De Bruyneov pogodak upravo on pripremnio.

Preuzeo je tako ulogu Belgijanca koji je do sada čak devet puta poslao suigrače u šansu iz koje su ovi poentirali. No, i na to Hecking ima odgovor.

- Naša pobjeda je malo plod i sreće, presudila je naša učinkovitost.

Wolfsburg je učinkovit, u prvih 15 minuta utakmica zabili su već osam puta, najviše u ligi, a čak 12 različitih strijelaca do sada je zabijalo u prvenstvu, također najviše u ligi. Sve su to razlozi koji daju nadu kako ova sezona ipak neće postati jednosmjerna ulica.

Inače, u povijesti se samo jednom dogodilo da je jedna momčad u 14. kolu imala sedam bodova prednosti i da nije postala prvak. Bilo je to 2008/09. kada je Bayer prokockao spomenutu prednost, a prvak je postao - Wolfsburg. Bilo je to doba kada je Vukove vodio Felix Magath, a na travnjaku su briljirali Edin Džeko i Grafite. Tada je taj dvojac zabio 56 od 80 golova. ovaj novi Wolfsburg, nastao na ruševinama koje je svojim sumanutim kupnjama ostavio baš Magath, momčadski je raznovrsniji, a tu je ekipu sastavio Klaus Allofs.

- Sada smo bolje posloženi i momčad je puno kvalitetnija nego prijašnjih sezona - ponosan je na svoj posao sportski direktor Vukova, koji je tu dužnost preuzeo 14. studenoga 2012. napustivši Werder, u kojem je kao čelni čovjek struke ubilježio jedan naslov prvaka i dva Kupa.

Wolfsburg je, dakle, blizu Bavaraca, i moraju nastaviti ovim tempom, jer Guardiolina momčad nema naviku davati previše šansi suparnicima. Trebat će stoga nastaviti ovim ritmom pobjeda, hoće li to na kraju biti dovoljno za naslov teško je reći, ali Liga prvaka bi po drugi puta u povijesti morala se igrati u gradu Volkswagena. De Bruyne i Perišić jamci su za taj doseg, trenerovom defetizmu unatoč.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 17:07