OČITAO IM LEKCIJU

Zdravko Mamić ljut ko' ris posjetio svlačionicu!

'Gledao sam tri posljednje domaće utakmice Međimurja i znao kakve probleme mogu napraviti suparniku'
 Ronald Goršić / Cropix

ČAKOVEC - Krunoslav Jurčić je pred novinare nakon 4-1 u Čakovcu došao zabrinut. Trener nogometaša Dinama protiv Međimurja je čak dvojicu igrača morao mijenjati zbog ozljeda, no dok se kod Moralesa radi o lakšem udarcu u natkoljenicu, Milan Badelj je još sredinom poluvremena ozlijedio patelu.

- Strijepim za Badelja i njegov oporavak do 17. prosinca i Timisoare. Dobio je udarac u patelu, to zna biti iznimno neugodno. Lovren ima lakšu ozljedu aduktora, Morales samo udarac u natkoljenicu, Sivonjić je već počeo trčati, Mandžu također spremamo za Rumunje, kao i Butinu, koji je čak i mogao braniti da je trebalo.

Što se same utakmice tiče, Jurčić je kazao da se bojao ovog gostovanja čak i više nego je u subotu najavio:

- Gledao sam tri posljednje domaće utakmice Međimurja i znao kakve probleme mogu napraviti suparniku. Potrošio sam više živaca ove nedjelje nego sam predvidio, no igrači su, svjesni situacije, dobro reagirali.

Jurčić je svjestan da su problemi u prvih 45 minuta bili ponajprije zbog istog tipa napadača u špici, kao i premaloj ofenzivnoj aktivnosti po desnom boku.

- Špice nam se loše zabadaju, više vole doći u prilaz, nego na odlaz, kada imamo loptu, no to su naši standardni problemi zbog profila napadača koje imamo. U 2. poluvremenu je Etto bolje reagirao po desnom boku i odmah je sve bilo puno jednostavnije.

Trener domaćih, Srećko Bogdan, kao da je bio unaprijed pomiren s krajnjim epilogom:

- Bio je praznik za oči, kao i uvijek kada ovdje gostuje Dinamo, koji je puno kvalitetnija momčad od naše i dokazao je to u 2. poluvremenu. Mi smo znali da mu možemo parirati samo borbenošću i trkom, dok smo uspijevali, uz puno sreće u prvih 45 minuta i sretnom pogotku, čak smo i vodili. U nastavku se Dinamo razgoropadio i dogodilo se neminovno – zaključio je Čeči.

Mamić opet morao motivirati svoje igrače!

Na poluvremenu utakmice u Čakovcu, očito nezadovoljan viđenom igrom svojih igrača, izvršni dopredsjednik Dinama ušetao se u svlačionicu i tamo rekao što je imao nogometašima Dinama. Što je Mamić rekao, ne zna se, ali bolja igra Modrih u drugom dijelu bila je više nego vidljiva! (SN)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 09:58