UTAJA POREZA?

Zdravko Mamić, sin Mario i Vrbanović prenoćili u zatvoru, danas se nastavlja ispitivanje u Uskoku

 CROPIX

Zdravko Mamić, Mario Mamić i Damir Vrbanović ispitani su sinoć u sjedištu Uskoka, nakon čega su vraćeni u policijski pritvor na zagrebačkim Oranicama, javlja HRT. Ispitivanja u Uskoku nastavit će se danas.

Mamić, njegov sin Mario i Vrbanović uhićeni su zajedno s dvojicom poduzetnika Igorom Krotom i Sandrom Stipančiće, a sumnjiči ih se za utaju poreza.

Navodno su sporni transferi nogometaša iz Dinama obavljani preko agencije Mamić sport agency, koju je vodio Mario Mamić, te je pritom iz Dinama izvučeno oko 80 milijuna kuna. Dvojica poduzetnika, Krota i Stipančić, povezani su navodno s offshore kompanijama.

Za uhićenu petorku mora se u roku od 48 sati od uhićenja donijeti odluka o njihovoj daljnjoj sudbini. Pretpostavlja se da će se za svih pet zatražiti jednomjesečni pritvor, a tada je odluka na sucu istrage.

Podsjetimo, jučer su pretražene kuće osumnjičenika, prostorije GNK Dinama i Hrvatskog nogometnog saveza.

Mamić je otprije pod Uskokovom istragom zbog sumnje da je nizom nedjela zajedno sa svojim bratom Zoranom, Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom Dinamo oštetio za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 21:47