KARIZMATIČNO POJAČANJE

'ŽELIM U RING S CRO COPOM!' Prva želja vratara Dinama po dolasku u Zagreb

Migliore je veliki ljubitelj boksa i kick-boxinga, ne samo kao promatrač već se time sportom i bavi, i to vrlo intenzivno

Pablo Migliore jedini je novi igrač koji je došao na početak Dinamovih priprema. Ne računamo, naravno, Antolića i Kramarića, oni su, ipak, starosjedioci. I baš je taj Argentinac velika "faca", mora se priznati da samom pojavom privlači pozornost. Momak je o kojemu se nakon prva dva treninga najviše priča u Maksimiru, komentiraju se njegove kretnje i geste. Na stranu njegove vratarske kvalitete, u njih ćemo se uvjeriti kad počnu utakmice, ali i izvan terena definitivno je osebujan lik.

- Problem je komunikacija, naravno, on još ne zna što je 'lijevo' i 'desno', trebat će mu vremena da nauči. A za vratara je važno da to zna - rekao je Kruno Jurčić.

U prva dva dana nismo mogli vidjeti puno od Miglioreova stila i razine branjenja, ali smo uistinu vidjeli da ima veliku jezičnu barijeru. Naime, osim španjolskog Migliore ne zna ni jedan jezik, njegova je veza sa suigračima Luis Ibanez. Migliore se ne odvaja od Lucha, štogod želi reći Ibanez mu služi kao prevoditelj. Stalno zajedno, izlaze skupa iz svlačionice, skupa se vraćaju, osim ako Migliore ostane malo dulje na "torturi" trenera vratara Miralema Ibrahimovića. Ibanez i Migliore i u svlačionici sjede jedan do drugoga, novi je vratar sjeo upravo na mjesto na kojemu se dosad presvlačio Ivan Kelava. Kažu da voli pokazivati tetovaže, čim je prvi put ušao u kabinu, odmah je skinuo sve sa sebe i novim suigračima pokazao "išarana" leđa. Poseban je, nema što, a ono što mu se najviše svidjelo u Zagrebu jest - mir.

- Bili smo u centru grada, na piću, svidjelo mu se, a najbolje mu je to što je, za razliku od Buenos Airesa, mirno. Može normalno hodati, ne obazirući se na ostale prolaznike, kao niti oni na njega - ispričao nam je Ibanez, Miglioreov "pogled u svijet".

Inače, nije općepoznato, Migliore je veliki ljubitelj boksa i kick-boxinga, ne samo kao promatrač već se time sportom i bavi, i to vrlo intenzivno. U Argentini je boksao zadnjih osam godina, čak je bio i član kluba, a koliko čujemo voli borilačke sportove gledati uživo i u TV prijenosima.

Posebno voli gledati Mirka Filipovića. Ne samo to, jedna od prvih Miglioreovih želja po dolasku u Zagreb bila je da ga upoznaju s Cro Copom, ali ni to nije sve.

- Rekao mi je Migliore da bi htio u ring s Cro Copom, odraditi jedan pravi sparing. Moguće je da će mu se ta želja i ispuniti - izvijestio je Ibanez, koji je jučer sa svojim sunarodnjakom otišao u obilazak stanova, u okolici stadiona Migliore traži mjesto na kojemu će se skrasiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 01:10