SVJEDOK VREMENA

ZIDANE O BOBANU I MODRIĆU 'Zvone je bio jedan od najvećih talenata, a Luka je genij nogometa'

 getty images

Nema dvojbe da je Luka Modrić aktualna verzija nekadašnjeg statusa Zvone Bobana. I to s realnom, koliko naoko nelogičnom mogućnosti. Naime, realno je moguće da bi Modrić mogao osvojiti manje trofeja (reprezentativno pogotovo) od Bobana, ali da u kontekstu globalnog respekta kvaliteti i važnosti njegove igre za Real doživi veća individualna priznanja.

Nama se čini da je svjedok oba vremena, Zinedine Zidane, kazao idealne stvari za okvir ove priče. Na oproštaju od reprezentacije u Parizu, Zidane je na press-konferenciji kazao: - Bobana sam dobro upoznao na terenu i jedan je od najvećih talenata svoje epohe, genijalac koji je mogao uz bok najvećih nogometaša tog vremena!

Kao Modrićev trener u Realu, Zidane je nedavno španjolskim kolegama istakao kako je “Modrić jednostavno nogometni genij”!

Slična priča za dvije epohe i jednu istinu o velikanima koji obilježavaju hrvatski i svjetski nogomet. Ako sami u to ne vjerujemo, onda možda oni u Milanu, Realu i svijetu ipak nešto malo više znaju. Ili možda je bolje reći da malo pravednije i objektivne procjenjuju…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:20