LUDA UTRKA

ZOOLOŠKI VRT NA OTOKU Rodgers: 'Moj Liverpool je mala čivava koja se plete među konjskim nogama'

Premierligaška kampanja prerasla je u malo životinjsko carstvo nakon što se u utrku za naslov pored dva konja i jednog jaguara uključila nova beštija.

Priču koju je zakotrljao Jose Mourinho, u srijedu je, naime, začinio Liverpoolov menadžer Brendan Rodgers doskočicom da je njegova momčad “čivava koja se plete među konjskim nogama” i održava svoju računicu kako prva projuriti kroz ciljnu ravninu.

Liverpool puše za vrat vodećim klubovima lige; Gerrardovim golom Fulhamu u 91. minuti “redsi” su iščupali pobjedu na Craven Cottageu i za vodećim Chelseajem sada zaostaju samo četiri boda. Rodgers, Suarez i Gerrard se uzdaju u matematiku koja kaže da će konkurenti uskoro početi rasipati energiju u dvobojima Lige prvaka i zatim patiti u domicilnom natjecanju. Vjerojatno mu ne laska što ovog proljeća apstinira od euro kupova, ali Rodgers je na drugoj strani sretan jer mu rupe u kalendaru ostavljaju dovoljno prostora za odmor.

Siromašni konjušar

- Nismo favoriti jer ne držimo stvari pod nadzorom. Chelsea, Arsenal i Manchester City su u komfornijoj situaciji, prvo oni moraju izgubiti naslov da bismo ga mi mogli osvojiti - rekao je Rodgers oplemenivši ovu zoološko-nogometnu storiju dodatkom o minijaturnom psiću.

U međuvremenu, Jose Mourinho koji se u javnosti lažno predstavlja kao siromašni konjušar, u posljednju trećinu premierligaškog maratona ulazi na vrhu tablice.

Njegov “konjić” koji tek treba naučiti galopirati zapravo se nema čega stidjeti, slažu se mnogi koji su vidjeli derbi Arsenala i Man Uniteda. Dvije momčadi najvećeg apetita djelovale su kao anemične i bojažljive “rage” u rukama nepoduzetnih, kalkulantski nastrojenih jahača. Niti Pellegrinijev “jaguar” odjednom više ne izgleda impresivno nakon poraza protiv Chelseaja i remija s Norwichem...

Revanš za masakr

- Izgubili smo dva boda s kojima bismo se vratili na čelo, međutim i ovaj nas ishod ostavlja u utrci, samo bod iza Chelseaja. Igrali smo noseći u mislima onih pet golova s Anfielda - kaže Wenger.

“Topnici” će već u nedjelju (FA kup) dobiti priliku revanširati se Liverpoolu za pretrpljeni masakr. Nakon toga na Emirates stiže Bayern u osmini finala Lige prvaka. Istrči li u ovako indisponiranom stanju, Arsenal se ne treba nadati dobrim vijestima, baš kao niti Manchester United koji sve više zaostaje za “top četiri” plasmanom koji jamči novi nastup u Ligi prvaka. Za četvrtim Liverpoolom “crveni vragovi” zaostaju 11 bodova, debelo im je odmaglio i peti Tottenham.

Zabavljajući se trofejnim križaljkama ove sezone kroničari zbivanja na Old Traffordu stigli su do zaključka da bi United lako mogao ostati i bez Europske lige. Minimalna financijska šteta koju bi klub pretrpio u slučaju takvog epiloga procjenjuje se na 40 milijuna funta. Moyes (ili neki drugi menadžer) na ljeto će svejedno dobiti na dar škrinjicu sa 100 milijuna funta jer je momčad zrela za generalku...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 16:33