RASTANAK SE BLIŽI

Zoran Mamić bi mogao napustiti Dinamo: 'Sanjam rad u 'normalnim uvjetima', ali ima vremena'

 Srdjan Vrancic / CROPIX

Modri u subotu gostuju na Parku mladeži kod Splita, a dan uoči utakmice i posljednjeg treninga uoči puta trener Dinama Zoran Mamić najavio je novi teški ispit za prvake.

- Čeka nas utakmica protiv ekipe koja nam je ove sezone nanijela poraz i želimo im vratiti kao i zadržati prednost koju imamo – rekao je trener na početku pa nastavio o kvalitetama Splita: - Imaju dobre pojedince kao Bagarić, Mišić, Franjić… Dobar vezni red, čvrste stopere. U zadnje vrijeme nisu dobivali, ali niti gubili što sam pokazuje koliko teško zabijaju i primaju golove. Rekao sam već da su nas dobili, mogu biti neugodni i moramo biti pravi.

Dinamo na Splitu, a nažalost i dulje neće moći računati na Taravela: - Stradao mu je mišić na zagrijavanju u Rijeci i vjerojatno na njega više nećemo moći računati do kraja sezone – priča trener i kaže kako medijske priče o lošem stanju u Splitu neće utjecati na Modre: - Naravno da igrači prate što se događa kod protivnika, upozorili smo ih da moramo biti maksimalno oprezni, ali igrači znaju što ova utakmica nosi i odradit će zadatak kako treba.

Dinamo bi pobjedom u Splitu napravio još jedan korak prema obrani naslova prvaka, ali trener ne želi reći da je prvenstvo gotovo dok – nije gotovo: - Nitko neće reći da smo prvaci dok nije matematički sigurno. U igri je još 12 bodova i dok matematički ne budemo prvaci – nismo prvaci – kaže trener pa nastavlja o prijelaznom roku i mogućem svom odlasku:

- Ne razmišljam trenutno o ničemu osim o Dinamu. Imam višegodišnji ugovor i koncentriran sam samo na Dinamo, ali naravno da bih želio jednoga dana i da sanjam raditi u "normalnim uvjetima". Tek sam nešto manje od tri godine trener i ima vremena. Mislim da ću biti zdrav, a onda ima vremena za sve.

Što se tiče aktualne sezone trener je više nego zadovoljan: - Bez ova četiri kola i finala Kupa: moram reći da sam prezadovoljan sezonom. Ovo je bila najteža sezona u mojih 10 odnosno 11 godina ovdje jer smo uložili jako puno energije zbog svega što se događalo i moram reći da sam jako zadovoljan kako privodimo sezonu kraju.

Za kraj je trener poručio kako nema novosti u vezi ugovora između Dinama i Josipa Brekala pa dodao: - Ja sam optimist i ne vidim razloga da bi bilo tko od tih mladih igrača pa tako i Josip žurili negdje. Nigdje u svijetu neće imati takve prilike igrati kao u Dinamu i mislimo da bi bilo najbolje za njih ostati u Dinamu, razvijati se ovdje i onda kada bude vrijeme i kada budu zreli imaju vremena napraviti inozemne karijere.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:56