HUMANITARNA AKCIJA

Zvone Boban i suigrači protiv navijača za djecu Vukovara

"Plavo srce za djecu Vukovara" naziv je humanitarnog spektakla koji će se u subotu održati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici s početkom u 17 sati

"Plavo srce za djecu Vukovara" naziv je humanitarnog spektakla koji će se u subotu održati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici s početkom u 17 sati. Nije prvi put da navijači Dinama pomažu gradu heroju, ali pomoći nikada dosta...

Ovoga puta su "zločesti dečki sa Sjevera" i ekipa iz građanske inicijative Zajedno za Dinamo pokazali silnu dozu empatije i socijalne osjetljivosti pa su došli na ideju da organiziranjem atraktivne utakmice prikupe novac za obnovu Dječjeg vrtića Vukovar 1 na Mitnici. Na travnjak Kranjčevićeve će u subotu izaći sastav legendi Dinama i selekcije navijača.

- Nastup je potvrdio Zvonimir Boban te niz velikih imena koji su branili boje Dinama, poput Šimića, Marića, Vlaovića, Stanića, Ištvanića, Zuje Mladinića, Butine i drugih. S nekima još pokušavamo stupiti u kontakt - otkrio je Tomislav Glušić, idejni začetnik akcije koju su podržale mnoge udruge, među kojima i ona Zagrebačkih branitelja Vukovara kojoj je na čelu Damir Jašarević. A hvalevrijednoj akciji potpora je stigla i iz samog Vukovara.

Inicijativa navijača Dinama oduševljava djecu, roditelje i djelatnike vrtića jer naša igrališta i parkovi vape za novim spravama i osvježenjem onih starih, stoji u pismu Dubravke Sabo, ravnateljice Dječjeg vrtića Vukovar 1, čija će djeca nazočiti spektaklu u Kranjčevićevoj ulici.

"U subotu Dinamovi navijači dolaze iz Vukovara! Možda mali, ali srcem veliki za svoj Dinamo" , snažan je pečat poruke iz legendarne Mitnice, simbola otpora Vukovara!

Ulaznice za utakmicu kreću se od 20 kuna (tribina istok) do 30 kuna (tribina zapad), a organizatori su pripremili i čitav niz suvenira čijom će se prodajom prikupljati novac za djecu Vukovara. Žiroračun na koji se može uplatiti novac je 2360000-1501086307, a devizni: IBAN HR-6623600001501086307.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:41