BITKA ZA OBRAZ

Američki hokejašima nedostaje bod da osiguraju ostanak

Pobjedom nad Francuskom (4-0) Amerikanci su došli nadomak osiguranju opstanka u Svjetskoj skupini. Da bi bili apsolutno sigurni, u utorak bi morali izvući barem bod u utakmici s Talijanima
USA's forward Ryan Callahan (24) scores a goal during the Men's Gold Medal Hockey match between USA and Canada at the Canada Hockey Place during the XXI Winter Olympic Games in Vancouver, Canada on February 28, 2010. AFP PHOTO / CRIS BOURONCLE
 AFP

Hokejaši na ledu Sjedinjenih Američkih Država pobijedili su na SP-u u kelnskoj Lanxess Areni Francusku 4-0 u drugom kolu razigravanja za ostanak u elitnom razredu svjetskog hokeja.

Dva je gola za Amerikance zabio razigrani Nick Foligno, 23-godišnji centar Ottawa Senatorsa, pridonijevši drugoj pobjedi zaredom nakon što su aktualni olimpijski doprvaci otvorili turnir u Njemačkoj trima uzastopnim porazima.

Time su Amerikanci došli nadomak osiguranju opstanka u Svjetskoj skupini. Da bi bili apsolutno sigurni, u utorak bi morali izvući barem bod u utakmici s Talijanima.

Italija je u drugoj nedjeljnoj utakmici, igranoj u Mannheimu, pobijedila Kazahstan 2-1 zadržavši time teorijske izglede za opstanak. U drugu jakosnu skupinu svjetskog hokeja ispast će dvije najlošije momčad. Ulazak u najbolju osigurale su Austrija i Slovenija.

SP u hokeju na ledu, skupina za opstanak, 2. kolo:

Francuska – SAD 0-4

Italija – Kazahstan 2-1

Redoslijed: 1. SAD 6 bodova, Francuska 3, Italija 3, Kazahstan 0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:32