DOVEO SE U RED

Balić: Kao što sam i najavio, postao sam još bolji igrač!

 Ante Čizmić/CROPIX

Neukrotiv i svoj Ivano Balić je hrvatski predvodnik i istinski lider s nekoliko mana i puno više vrlina. Iako ga neki ne vide kao igrača bez kojeg se ne može, prava je istina da se bez njega Hrvatska nema isti smisao. Nedostajat će mu suradnja s idealnim suigračem Petrom Metličićem, ali neće zbog toga žaliti jer cijeni i igrače s kojima danas započinje novu eru reprezentativnog rukometa. Trenira često sam odvojen od javnosti, što je u nekim drugim vremenima bilo nezamislivo. Štoviše, čudno za njegov slučaj. Znači da mu je stalo da bude barem isti ako ne uspije biti bolji.

SVE O SPORTU PROČITAJTE NA STRANICAMA SPORTSKIH NOVOSTI

Trenutačno je najveća zvijezda hrvatskog sporta, karizmatik s pokrićem. I s dugom kosom zamislite, posve netipično za hrvatskog rukometaša.

Shvatio je s vremenom da se mora nositi sa svim teretima i odgovornošću jer drukčije ne ide. Naučio se boriti i sa samim sobom, što je njegova najveća pobjeda. Vjeruje u momčad i ljude s kojima dijeli rukometnu sudbinu. Kada igra Balić igra i Hrvatska, barem se tako kaže...

U odnosu na Balića sa SP, kakvo je vaše stanje uoči EP u Austriji?

- Zdraviji sam i spremniji, još motiviraniji. Treninzima uoči ovih priprema sredio sam i probleme s leđima, koji su se javili nakon završetka sezone. Gledajući unatrag, kad sam ljetos najavio da ću biti bolji, ispunio sam svoje ciljeve. Dodatnim treninzima sebe sam doveo u red...

Vaš pristup pripremama drukčiji je nego prije?

- Uz sve nedaće s ozljedama koje sam imao, shvatio sam da moram raditi na sebi. Stoga sam uoči početka ovog ciklusa odradio dio priprema u Splitu. Nije imalo smisla ulaziti u rukometne treninge nedovoljno spreman.

Želite li ponovo vratiti primat najboljeg igrača Starog kontinenta?

- Nikad ne razmišljam o tome, zato jer je momčad za mene uvijek na prvom mjestu. Ako dođe nagrada, bit će to satisfakcija, kako za mene tako i suigrače. Osim toga, u hrvatskoj reprezentaciji ima još nekoliko kandidata za titule najboljih.

Nove ideje Line Červara donijele su vam ulogu korektora u igri bez vratara.

- Mislim da to zasad izgleda dosta dobro, stvarali smo prilike s igračem manje, u igri rizika bez vratara postizali smo i dosta pogodaka. Vidjet ćemo kako ćemo to nastaviti na EP, gdje je pritisak veći nego na treninzima i prijateljskim utakmicama, a osim toga, i suparnici će se drukčije postaviti kad znaju što smo im pripremili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 07:30