ŠOK U CHICAGU

Boston slavio nakon produžetka, Ovečkin MVP lige

Hokejaši Bostona slavili su 2-1 u drugoj utakmici velikog NHL finala protiv Chicaga u gostima, pa je tako finalna serija u ovom trenutku izjednačena na 1-1...

U prvom ogledu, igranom također u Chicagu, osnovnih je šezdeset minuta završilo bez pobjednika. Tada su hokejaši Chicaga i Bostona morali igrati čak tri produžetka kako bi razračunali tko je bolji te večeri, a sa 4-3 su slavili igrači Chicaga.

I ovaj put je osnovnih 60 minuta završilo bez pobjednika, 1-1, nakon čega se igrao "tek" jedan produžetak. Poslije četrnaest minuta igre dodanog vremena zabio je Daniel Paille i utakmica je bila riješena. Inače, za Chicago Blackhawkse je ovo bila treća utakmica zaredom s produžecima, jer su i zadnji ogled finala Zapada protiv Los Angelesa dobili nakon 60 minuta.

U prvoj trećini drugog finalnog ogleda trajala je nevjerojatna invazija igrača Chicaga prema suparničkim vratima, pa je poslije prvih 20 minuta omjer udaraca bio 19-4 za Chicaga. Ipak, samo je jedan završio iza Tuukke Raska - zabio je Patrick Sharp.

No, nakon toga je Boston uspostavio ravnotežu na ledu, izjednačio je u drugoj dionici Chris Kelly (na asistenciju Paillea), a upravo je Paille nakon toga zabio ključni pogodak.Serija se seli u Boston gdje se igraju iduće dvije utakmice (ponedjeljak, srijeda).

NHL finale:

Chicago - Boston 1-2, produžetak (serija je izjednačena na 1-1)

Ovečkin po treći put najkorisniji igrač NHL lige

Ruski hokejaš Washington Capitalsa Aleksandr Ovečkin (27) osvojio je po treći puta u karijeri Hart Trophy koji se u NHL ligi dodijeljuje najkorisnijem igraču (MVP) sezone...

Prethodno je nagrade za MVP-a lige Ovečkin osvojio 2008. i 2009. godine, a sada je slavio u konkurenciji Pittsburghovog Sidneyja Crosbyja i Johna Tavaresa iz New York Islandersa.

- Bilo je teško, ali svi znaju da volim izazove. Bio je to velik izazov za mene i trenersko osoblje, ali uspjeli smo - rekao je putem snimljene poruke Ovečkin, koji je aktualne sezone predvodio ljestvicu strijelaca sa 32 gola.

Postao je tako Ovečkin osmi igrač koji je osvojio tri ili više Hart Trophyja, te se priključio uglednom društvu u kojem su Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Bobby Clarke, Bobby Orr, Gordie Howe, Eddie Shore i Howie Morenz. U glasovanju profesionalnih hokejaških novinara nadmašio je Crosbyja za 32 poena (1090-1058).

Što se tiče ostalih nagrada, Montrealov P.K. Subban dobitnik je Norris Trophyja koji se dodijeljuje najboljem braniču lige, Columbusov Rus Sergej Bobrovskij najbolji je golman (Vezina Trophy), a Floridin Jonathan Huberdeau najbolji je "rookie" (Calder Trophy).

Crosby je na kraju ponio nagradu koja nosi ime Teda Lindsaya, a koju dodijeljuju njegovi kolege igrači za najboljeg igrača sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:52