SKANDALOZNE OPTUŽBE

BRKLJAČIĆ ŠOKIRANA 'O čemu to priča Kolašinac? Pa turski delegat je 10 minuta pregledavao snimku'

O tretmanu Asmira Kolašinca u Zagrebu svjedoči i činjenica da su troškovi boravka u plaćeni ne samo njemu, već i njegovom treneru, a imao je podršku publike
Zagreb, 261109.Hotel Westin, dvorana Panorama.Proglasenje najboljih hrvatskih atleticara za 2009. godinu.Na slici: Ivana Brkljacic direktorica Hanzeka.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Ivana Brkljačić, Direktorica Hanžekovićevog memorijala, ekspresno je reagirala na strašne optužbe srpskog bacača kugle Asmira Kolašinca, koji tvrdi da mu je pobjeda na Hanžeku uskraćena samo zato što je Srbin. Pripćenje Ivane Brkljačić donosimo u cjelosti:

Neugodno sam iznenađena posljednjim medijskim istupima Asmira Kolašinca u kojima on tvrdi da mu je pobjeda u bacanju kugle na 64. Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu „oduzeta samo zato što je iz Srbije“.

VIDEO: SKANDAL NA HANŽEKU 'U Zagrebu su mi oteli zlatnu medalju samo zato što dolazim iz Srbije'

Činjenica je da je Asmir Kolašinac pokraj zagrebačkih fontana, gdje je 1. rujna u sklopu našeg mitinga održano natjecanje najboljih svjetskih kuglaša, predstavljen kao veliko ime svjetskog bacanja kugle, da je imao podršku gledatelja veću od svih ostalih stranih natjecatelja te da je na kraju sa 20.32 zauzeo četvrto mjesto.





Činjenica je i da je u šestoj seriji njegova kugla doletjela blizu 21 metra, što bi bio pobjednički hitac natjecanja da Kolašinac pritom nije prestupio, odnosno dodirnuo rukom tlo ispred bacačkog kruga. To je potvrdio i tehnički delegat IAAF-a Can Korkmazoglu iz Turske, nakon što je sa sucima više puta pregledao televizijsku snimku, zbog čega se s proglašenjem pobjednika čekalo 10-ak minuta. U Kolašinčevom slučaju su, dakle, striktno primijenjena atletska pravila i nikakve zle namjere u tome nije bilo, niti je moglo biti.

O tretmanu Asmira Kolašinca u Zagrebu svjedoči i činjenica da su troškovi boravka u plaćeni ne samo njemu, već i njegovom treneru, što je privilegij koji imaju samo najveće zvijezde našeg mitinga.





Na kraju, podsjećam da je atletika najrasprostranjeniji svjetski sport, kojem su strane bilo kakve podjele po nacionalnoj, rasnoj ili vjerskoj pripadnosti, na što su svi atletičari vrlo ponosni. Tim više nas iznenađuje i rastužuje ovaj zlonamjeran javni istup inače vrsnog atletičara Asmira Kolašinca jer je bačena sjena na natjecanje koje je privuklo veliku pozornost u atletskim krugovima i koje je bilo velika promocija bacanja kugle i atletike uopće (prijenos i snimka išli su u 120 zemalja).





Kao bivša bacačica mogu razumjeti razočarenje Asmira Kolašinca jer znam koliko su frustrirajući prijestupi nakon dalekih i rekordnih hitaca, no ne mogu ni razumjeti ni opravdati ovakve zlonamjerne i štetne konstrukcije.

Na ove teške optužbe Asmira Kolašinca službeno će reagirati i Hrvatski atletski savez.





S poštovanjem,





Ivana Brkljačić,

Direktorica Hanžekovićevog memorijala

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 10:02